Fejlesztésekkel készült a Telekom a vizes VB-re

4g hang telefonálás volte telekom
Vágólapra másolva!
A Magyar Telekom nem csak a vizes vébé legfrekventáltabb helyszínein igyekszik új fejlesztésekkel biztosítani a szolgáltatás minőségét, de a fejlesztések jelentős része az esemény után is "megmarad" majd.
Vágólapra másolva!

A Telekom elárulta, hogy a vizes VB-re látogatók magas száma miatt külön fejlesztésekkel készültek annak érdekében, hogy mind a telefonálás, mind pedig a mobilinternet sebessége megfeleljen az ügyfelek elvárásainak. Vagysis, hogy gond nélkül tudjunk beszélgetni, és elég legyen a le- és feltöltési sebesség.

A vállalat alapvetően két dolgot tett ennek érdekében: egyrészt kibővítették a világbajnokság helyszíneinek és azok környékének ellátottságát, valamint az állandó csomóponjaik kapacitását is megtuningolták. A végeredmény, hogy az elméleti maximális 375 Mbps letöltési sebességet szolgáltatni képes állomásokból már közel 50 darab áll rendelkezésre. Érdemes megjegyenzi, hogy az állandó bázisállomások fejlesztését a vizes világbajnokság után is élvezhetik majd a felhasználók.

Forrás: Telekom

A Telekom kiemelte, hogy szintén állandó fejlesztésként különálló mobilrendszerekkel szerelte fel a teljesen újonnan épült létesítményeket, valamint azokat is, melyek még nem rendelkeztek ilyennel. Ez például azt jelenti, hogy új beltéri rendszert kapott a Duna Aréna, a Szőnyi úti uszoda és a Balatonfűzfői uszoda, ezen kívül a Hajós Alfréd uszoda, a Tüske és a Papp László Sportaréna kapacitását pedig jelentősen kibővítették.

Végül pedig ideiglenes állomásokat telepítettek a vizes VB a várhatóan legnagyobb tömegeket vonzó helyszíneihez. így például Balatonfüreden a nyílt vízi úszás lelátóinak környékén.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!