Szexoldalakról ismert funkciót kapott a Youtube

laptop filmnézés otthon
In this photo illustration, a woman and a dog watch a video by chef and YouTuber Caroline Artiss on her YouTube page, July 2, 2016 in Los Angeles, California. Self-described YouTuber Caroline Artiss has been a chef for 20 years, but opted out of restaurants and went to work for herself in catering in 2008. Then, a friend showed her how simple it was to make videos for YouTube. A media revolution is taking place, and most people over 35 years of age aren't tuned in. Millennials and their successors are shunning old-school television in favor of watching what they want whenever they wish on Google-owned YouTube or other video platforms like Dailymotion or Facebook. / AFP PHOTO / Robyn Beck
Vágólapra másolva!
Egyelőre csak néhány számítógépes böngészőben működik a videók előnézete.
Vágólapra másolva!

Rendkívül bosszantó, mikor a Youtube-ra videókat feltöltők szándékosan megtévesztő címeket és előnézeti képet állítanak be a videóikhoz, hogy ezzel növeljék a nézettségüket, a megjelenített reklámokból származó bevételeiket.

Előnézetet jelenít meg a videókból a Youtube, bár egyelőre csak számítógépes Google Chrome-ban, és a Chrome technológiájára épülő alternatív böngészőkben Forrás: Youtube

A probléma enyhítése érdekében a Youtube most a felnőtt tartalmú videomegosztó oldalakon széles körben elterjedt megoldással rukkolt elő: az egérmutatót a videók felé mozgatva három másodpercnyi előnézet jelenik meg a mozgóképek véletlenszerűen kiválasztott pontjaiból.

A terméktámogatási oldalán a Youtube nem zárja ki, hogy a jövőben maguk a feltöltők is testre szabhatják majd a videóik rövid előnézetet, így elképzelhető, hogy nem sokáig lesz hatékony a nyilvánvaló kattintásvadászat ellen.

További rossz hír, hogy az előnézeti funkció elérhetősége egyelőre limitált, csak a Google Chrome-ban, továbbá a Chrome motorját használó alternatív böngészőkben működik. Ezen felül nem világos, hogy a Youtube mobilos verziójában mikor fog elérhetővé válni, és egyáltalán miként működik majd a funkció.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!