Megjelent a világ első vezeték nélküli töltésre képes laptopja

dell latitude
Vágólapra másolva!
Holnaptól rendelhető a Dell új 2-in-1 laptopja, mely már képes vezeték nélkül tölteni magát, Igaz, ennek meg is kérik az árát.
Vágólapra másolva!

A Dell még januárban a CES-en jelentette be az új, Latitude 7285 néven futó laptopot. És amíg más gyártók (leginkább az Apple) azon vacilál, hogy miként alakítsa ki úgy a töltőkábelt, hogy abban elbukva ne húzzuk le az asztalról a gépet (majd ezt lecserélje USB-C-s töltőkre), addig a Dell ezen elegánsan túllépett.

Hivatalosan ugyanis a Latitude 7285 az első vezetéknélküli töltésre képes laptop. Maga a laptop egyébként egy nagyon vékony szétcsatolható készülék, vagyis a Windows 10-es rendszert használhatjuk szimplán tablet módban, vagy hozzácsatolva a billentyűzetet teljesértékű számítógépként.

A külön megvehető alátét tölti a (külön megvehető) billentyűzettel egybeépített akkucsomagot. Forrás: Dell

A 12,3"-as kijelző felbontása 2880x1920-as, vagyis elég nagy egy ilyen, viszonylag kis méretű monitorra, ami biztosan garantálja majd a túéles megjelenítést. Ráadásul (ismét csak az Apple felé mutogatunk), erre azért valahogy ráfért nem egy, de két USB-C port, egy microSD kártyaolvasó, valamint egy SIM-kártya hely, sőt, még a jack csatlakozót is sikerült elhelyezni.

De, akkor térjünk rá a vezeték nélküli töltésre, mert sajnos ez azért mégsem annyira egyértelmű, mint ahogy elsőre hangzik. A Dell a WiTricity nevű céggel állt össze ennek megvalósítása érdekében, melynek technológiája képes 30 wattot leadni vezeték nélkül, ami megfelelő a laptop akksijainak töltéséhez.

Habár a Latitude 7285 a hasonló gépekhez képest korrekt áron érkezik Intel Core i5-7Y54-es processzoral, 8GB memóriával és 128GB-os SSD-vel, a vezeték nélküli töltés képessége mégsincs benne az 1200 dolláros alapárban. Ahhoz ugyanis szükségünk lesz az erre képes billentyűzet-egységre, valamint a töltést végrehajtó alátétre, melyek összesen további 550 dollárral dobják meg a gép árát.

Azt már mindenki döntse el maga, hogy megér-e ennyi pénzt némi kényelem (tegyük hozzá, az alátétet továbbra is be kell dugni az áramba, szóval a szükséges kábelek tekintetében nem járunk jobban).

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!