Kisebb pánik az iPhone 8 fejlesztői csapatánál?

piros iphone 7
Az eladásokból származó pénz AIDS-ellenes programokra megy
Vágólapra másolva!
Állítólag szoftveres bugokkal küzdenek, és még a Touch ID helyét sem véglegesítették.
Vágólapra másolva!

Ketyeg az óra, az Apple várhatóan olyan két hónap múlva be fogja mutatni az idei iPhone okostelefonjait. A Fast Company bennfentes forrásra hivatkozva azt írja, hogy az idő rövidsége ellenére továbbra is jó néhány komoly problémával küzd a zászlóshajó iPhone 8 tervezői csapata, egyre inkább pánikhangulat van kialakulóban a cégnél.

A kép csak illusztráció Forrás: Apple

A hardveres jellegű kihívás, hogy telefon előlapján a rendkívül minimális keret miatt elég nehéz helyet találni a Touch ID-nek, számos elképzelés tesztelése után továbbra véglegesedett az ujjlenyomat-olvasó helye. Ezenfelül állítólag szoftveres bugok miatt sem az előlapi 3D-s kamera, sem a vezeték nélküli töltés nem működik megbízhatóan.

A beszámoló alapján inkább a szoftveres bugok aggasztják az Apple illetékeseit. Amennyiben nem sikerül pár héten belül megoldani azokat, akkor vagy kénytelenek lesznek elhalasztani az iPhone 8 tömeggyártásba küldését, vagy a legnagyobb újítások egy része kikapcsolt állapotban kerül majd a fogyasztókhoz, és egy szoftverfrissítéssel utólag lesznek aktiválva.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!