Régóta kért funkciót kap az Xbox One áruháza

microsoft xbox one x játékkonzol project scorpio
Microsoft Xbox One X
Vágólapra másolva!
A PC-s játékosok számára meglepő hiányosság pótlására készül a Microsoft.
Vágólapra másolva!

A multicégek általában minél gyorsabban próbálnak mindent megtenni a bevételeik maximalizálása érdekében, ám ilyen vagy olyan okokból néha meglepő ziccereket hagynak ki. A számítógépes játékosok számára igencsak meglepő lehet, de az Xbox One és PlayStation 4 konzolok digitális boltjaiban nem lehetséges játékokat ajándékozni másoknak.

Microsoft Xbox One X Forrás: Microsoft

A Sony álláspontja egyelőre nem világos a témában, nem tudni, hogy valaha megjelenik-e a funkció.

Ezzel szemben Mike Ybarra, a Microsoft Xbox-üzletágának alelnöke a Twitteren nemrég megerősítette, hogy a vállalat jelenlegi generációs konzolján valamikor a közeljövőben elérhetővé válik majd a funkció. Az Xbox felhasználói visszajelzéseket gyűjtő webhelyére még 2014. szeptember 12-én töltötte fel a funkciókérést az egyik játékos, azóta közel ötezer szavazatot kapott.

Érdemes megjegyezni, hogy a barátoknak való ajándékozási lehetőség ugyan egyszerűen kivitelezhető, azonban az ügyeskedők visszaélhetnek a funkcióval, részben talán emiatt nem is vált eddig elérhetővé. Például egy európai felhasználó megkérhet egy egyesült államokbelit, hogy vásároljon meg neki egy játékot, ezzel kikerülve a forgalmi adó megfizetését.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!