Drón vitte be a szökéshez szükséges eszközöket egy rabnak

komlószüret monyo uradalmi sörmanufaktúra vál
Ilyen még nem volt idehaza, hát drónnal is felveszik
Vágólapra másolva!
12 éve egyszer már megszökött a börtönből a bűnöző.
Vágólapra másolva!

Május közepén a Csatorna-szigetek egy aprócska börtöne megkezdte a világ első drónzavaró rendszerének tesztelését, a következő években pedig akár milliárd dolláros üzletté is válhat az efféle technológia telepítése. Ennek részben az az oka, hogy a quadrocopterekkel nem csak klasszikus csempészárukat lehet bejuttatni a börtönökbe, de akár szökéshez szükséges szerszámokat is elbírhatnak.

A kép csak illusztráció Forrás: Zirig Árpád

Dél-Karolina államban a héten történt egy ilyen eset, kedd este az egyik elítélt köddé vált (via Ars Technica) egy maximum biztonságú börtönből. A tájékoztatás szerint az életfogytiglani börtönbüntetését töltő, jelenleg 46 éves Jimmy Causey segítője quadrocopterrel juttatta be a szökéshez szükséges eszközöket a férfinak, többek közt egy drótvágót. Causey négy kerítésen jutott át, a szökése után ráadásul a protokollt lazán követő börtönőrök 18 órán keresztül észre sem vették, hogy eltűnt.

Jimmy Causey Forrás: Williamson Megyei Fogda

Causey egy aránylag veszélyes bűnözőnek titulálható. A részletes bűnlajstroma nem ismert, a 90-es években több alkalommal is börtönbe került. A jelenlegi életfogytiglani büntetését azért kapta, mert 2002-ben másodmagával betört a korábbi védőügyvédjéhez, a feleségével és a lányával együtt megkötözte a férfit, majd némi szóbeli és fegyveres fenyegetőzés kíséretében kirabolta a házát.

Az ügyvéd ezt azzal érdemelte ki, hogy Causey elégedetlen volt a munkájával.

Szerencsére Causey nem sokáig maradt a börtön falain kívül, pénteken egy Austinhoz közeli motelben letartóztatták a Texas Rangerek. Az átlag feletti földrajztudásúak most valószínűleg ráncolják a homlokukat, de igaz: az elítélt nagyjából három nap alatt 1971 kilométerre jutott a börtöncellájától.

A letartóztatásakor találtak nála négy mobilt, egy félautomata pisztolyt, egy sörétes puskát, némi lőszert, továbbá 47 651 dollárt. Csupán 225 kilométerre volt a mexikói határtól, de azt nem erősítették meg a hatóságok, hogy konkrétan át akart-e szökni a szomszédos országba.

Causey rutinosnak tekinthető a börtönből való megszökésben, ez volt a második alkalom. Először 2005-ben szökött meg, akkor a börtönből távozó kukásautóban bújt el.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!