„Holografikus kijelző” került a RED mobiljába

red hydrogen one okostelefon android
Ezt az egyetlen képet kaptuk a RED Hydrogen One mobilról
Vágólapra másolva!
Nem világos, hogy ez mit jelent, de 1200 dollárért sokat várunk a készüléktől.
Vágólapra másolva!

A professzionális filmgyártáshoz nagyon-nagyon drága kamerákat gyártó RED csütörtökön bejelentette az első okostelefonját. Sajnos keveset tudtunk meg a Hydrogen One névre keresztelt készülékről, a sajtóközlemény nagyrészt csak hívószavakkal volt tele.

Ezt az egyetlen képet kaptuk a RED Hydrogen One mobilról Forrás: RED

Annyi biztos, hogy jövő év elején piacra kerülő androidos készülékbe 5,7 hüvelykes kijelző került, ami „nanotechnológiának" köszönhetően könnyedén képes váltogatni a 2D, a sztereoszkopikus 3D, a holografikus tartalmak, és... az interaktív játékok megjelenítése között.

Ez nagyjából úgy hangzik, mintha szemüveg nélküli 3D-s kijelző került volna a RED mobiljába.

Viszont akkor nem világos, hogy milyen holografikus megjelenítőről beszélnek a vállalat sajtósai. Szerencsére Jim Jannard, a RED alapítója szerint nem kell cinikusan hozzáállni a dologhoz, egyszerűen csak nehezen írható le az új kijelzőtechnológia.

A Red Hydrogen One az Essential PH-1 mobilhoz hasonlóan bővíthető lesz külső perifériákkal, a hátlapján található erre a célra egy adatkapu és több rögzítőpont. Nem tudni, hogy milyen kiegészítőkre számíthatnak a vásárlók, a telefon piacra kerülésekor egy modul sem lesz elérhető hozzá. Végül érdekes, hogy a saját fejlesztésű algoritmussal képes állítólag 5.1-essé alakítani a sztereó hangot; erre is kíváncsiak vagyunk.

A készülék nem lesz olcsó:

az alumíniumházas változata 1195 dollárba (323 ezer forintba), míg a titánházas 1595 dollárba (olyan 431 ezer forintba) kerül.

Kivéve, ha mégsem: a RED külön hangsúlyozta a közleményében, hogy nem vállal árgaranciát, így az előrendelőknek lehet, hogy többet kell majd fizetniük a mobilért. Ez elég érdekes annak fényében, hogy nem csak pokoli drága a készülék, de a vállalat egyelőre semmiféle érdemi tájékoztatást sem nyújtott az előrendelőknek a tényleges tudásáról.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!