Ennyit keresett tavaly az Apple nagyfőnöke

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója
Tim Cook, az Apple vezérigazgatója
Vágólapra másolva!
Tim Cook mellett a Netflix ügyvezetőjének sem érdemes panaszkodnia.
Vágólapra másolva!

Mindenki jól tudja, hogy a legnagyobb multinacionális vállalatok vezetői rengeteg pénzt keresnek, és mivel ezek mind tőzsdén jegyzett cégek, így a tőzsdefelügyeletnek kötelezően leadandó jelentések jóvoltából nyilvánosak a fizetéseik. Ennek az a célja, hogy a befektetők jobban beleláthassanak a vállalatok pénzügyeibe.

Tim Cook Forrás: Justin Sullivan / Getty Images

A Bloomberg most összeszedte, hogy az S&P 500 lista TOP 25 legjobban fizetett ügyvezető igazgatója mennyi pénzt keresett a tavalyi üzleti évben.

A 25 személy összesen 1,65 milliárd amerikai dollárral (445,6 milliárd forinttal) lett gazdagabb, a masszívan legjobban kereső személy az Apple ügyvezető igazgatója volt.

Első blikkre Tim Cook csak egy szerény 8,75 millió dolláros (2,36 milliárd forintos) fizetést kapott, de ha ehhez hozzávesszük a bónuszokat és a teljesítményhez kötött Apple-részvényeket, akkor össz-vissz 145 millió dollár ütötte a markát.

Átszámítva olyan 39,2 milliárd forintról van szó, azaz nagyjából 3,27 milliárd forint volt a havi fizuja.

Csak érdekességként: Tim Cook az Apple élére kerülése óta, avagy az elmúlt olyan hat évben 320 millió dollárt, körülbelül 86,4 milliárd forintot keresett.

Végül megemlítendő, hogy kisebb meglepetésre a lista második helyén a Netflix ügyvezetője foglal helyet, Reed Hastings tavaly 106 millió dollárt tett zsebre.

Csak Cook és Hastings kerestek 100 millió dollárnál többet az S&P 500 cégek ügyvezetői közül.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!