Lespóroltak egy apróságot a Nokia 6 globális változatáról

nokia 6
aaaa
Vágólapra másolva!
Hihetetlen, hogy a gyártók milyen apróságokon képesek szőrözni.
Vágólapra másolva!

A telefonok különböző piacokon kapható kiadásai között nem ritkák a kisebb-nagyobb hardveres különbségek, azonban a HMD Global most egy kicsit abszurd lépésre vetemedett. A Nokiamob (via PhoneArena) jóvoltából kiderült, hogy az augusztusban piacra kerülő Nokia 6 okostelefon Kínán kívül árusított változataiban nem lesz benne egy hasznos apróság.

Nokia 6 Forrás: Origo

No de vajon minek az eltávolítására érte meg drága mérnöki órákat szánni? Olyan mérnöki órákat, amelyek felhasználhatóak lettek volna a termék tényleges reszelésére, vagy jól jöttek volna a teljesen új termékek fejlesztésekor?

Hát az értesítési LED-ére.

A HMD Global szerint valójában fejlesztésről van szó, ugyanis piackutatási adatokra támaszkodva döntött a jelzőfény eltávolítása mellett. Ez furcsának tűnik, vagy legalábbis mi soha senkit sem hallottunk még panaszkodni arra, hogy zavarná a kényelmi funkció.

A témánál tartva akit zavar az androidos mobiljának jelzőfénye, az kikapcsolhatja a Beállítások alkalmazás Kijelző részében. A kínai Nokia 6 menüjében is letiltható az előlapi LED villogása.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!