Az új GeForce kártyákon is megy már 4K-ban a Netflix

Netflix
Vágólapra másolva!
Eddig csak a legújabb Intel processzorok videovezérlőin volt elérhető a felbontás.
Vágólapra másolva!

A Netflix egyre több műsora érhető el 4K felbontásban, azonban a számítógépen való megtekintésükhöz sajnos nem elég egy megfelelő monitor vagy tévé. A Ultra HD tartalmak rendkívül erős digitális másolásvédelemmel rendelkeznek, így olyan videokártya és meghajtószoftver szükséges a lejátszásukhoz, amelyek megfelelnek a Microsoft PlayReady 3.0 DRM követelményeinek.

Forrás: Netflix

Ennek köszönhetően számítógépen eddig csak az Intel által a legutóbb piacra dobott, Kaby Lake családba tartozó processzorok integrált grafikus vezérlőin lehetett 4K-ban nézni a Netflix tartalmait. A helyzet most csendben megváltozott, ugyanis a régi GeForce kártyákra DirectX 12-t hozott 384-es meghajtóprogram már támogatja a Microsoft DRM-ét. A 4K felbontású videók megtekintéséhez Windows 10 kell, plusz a Windows Áruházból letölthető Netflix app.

A rossz hír az, hogy friss driver ide vagy oda, hardveres limitációknak köszönhetően csak a Pascal architektúrás, magyarán az NVIDIA GeForce 1000-szériás videokártyákon érhető el a 4K felbontású Netflix-adás. A helyzet várhatóan nem fog megváltozni a jövőben, a régebbi GeForce-ok tulajdonosai soha nem tudják majd Ultra HD-ben élvezni a streamingszolgáltatás tartalmait.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!