Jövőre már LED-es szempillákkal menőzhetünk a fesztiválokon

led szempilla
Vágólapra másolva!
A svédek által fejlesztett LED-es műszempilla iránt akkora az érdeklődés, hogy a közösségi finanszírozásban már az eredetileg kért összeg duplája is összejött, így hamarosan elindulhat a termék sorozatgyártása.
Vágólapra másolva!

Egyelőre nem arról van szó, hogy az emberek kiborgizálásának egy újabb lépcsőfokáig jutottunk el, mindössze arról, hogy néhány tehetséges svéd fiatal F.Lashes néven egy olyan projektbe vágott bele, melynek keretein belül felragasztható LED-es műszempillákat készítenének. A dolog valahogy így néz ki:

Forrás: F.Lashes Kickstarter

Látványos, igaz? Nem csoda, hogy miután az F.Lashes elindította közösségi finanszírozási kampányát a Kickstarteren, tulajdonképpen pillanatok alatt összeszedték az igényelt 40 ezer dolláros összeget, és most éppen 100 ezer dollárnál tartanak. Ez tehát azt jelenti, hogy az F.Lashes bizony elkészül és hamarosan eljut a tömeggyártásig is: a tervezők szerint legkésőbb a jövő év elején már mindenki vidáman hordhatja majd őket.

De hogyan is működik a dolog? Nos, alapvetően az F.Lashes két részből áll: van egy kis központi vezérlője, ami egy gombelemmel működik és valahova a fejünk hátsó részére, a tarkónk környékére kell felerősíteni. Ebből aztán két oldalról egy-egy nagyon vékony, alig látható kábel indul el magukba a LED-es szemöldökökbe, amiket egy tetszőlegesen választott műszempilla-ragasztóval kell feltennünk magunknak, és máris kész a barátságos és vidám kiborg-tekintetünk.

David Hasselhoff is megirigyelné. Forrás: F.Lashes Kickstarter

A központi vezérlő egyébként mozgásérzékelőt is tartalmaz, így különböző fejmozdulatokra automatikusan más-más mintázatban villog majd a szempillánk, így ha oldalra döntjük a fejünket, vagy bólintunk, akkor kaphatunk például egy Knight Rider-szerű oda-vissza fénycsíkot, vagy mondjuk néhány gyors villantást.

Az ígéretek szerint az F.Lashesben használt LED-ek nem bocsátanak ki érzékelhető hőt, és a fényük sem zavar majd a látásban, mert a fejre csatolható lámpákhoz hasonlóan kifelé világítanak. Ezen kívül vízállók is, így akkor sem kell kétségbe esnünk, ha a koncert közepén ránk szakad az ég, miközben a szempillánk vadul villog.

Nem véletlenül emlegetjük a fesztiválokat: a Kickstarteren a jelen megrendelhető legdrágább csomagot Fesztivál Pakknak hívják, amiért 360 dollárt kell letennünk az asztalra, azonban rögtön tíz darab vezérlőegységet és 12 darab különböző LED-es szempillát kapunk, így rögtön elláthatjuk vele a buliba megérkezett barátainkat is. Erre egyébként érdemes lehet lecsapni, mert a Kickstarter-támogatók kapják meg az első készleteket, mindenki más csak utánuk következik majd.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!