Így követheti a vizes vb eseményeit bárhonnan, bármikor

magyar férfi vízilabda-válogatott
A magyar férfi vízilabda-válogatott megnyerte a Szamarcidisz-kupát
Vágólapra másolva!
2017. július 14. és 30. között rendezik meg a 17. Úszó-, Műúszó-, Műugró-, Óriástorony-ugró- Nyílt Vízi Úszó- és Vízilabda Világbajnokságot, azaz népszerű nevén a vizes vb-t. Ha nem akar lemaradni Hosszú Katinka vagy a magyar vízilabdázók sikereiről, ezt érdemes tudnia.
Vágólapra másolva!

Az esemény jelentőségében a kontinentális labdarúgótornákkal, az atlétikai világbajnoksággal, a három nagy kerékpáros körversennyel vagy a négy nyílt teniszbajnoksággal vetekszik, ebből fakadóan óriási az érdeklődés a versenyszámok iránt. Annak sem kell aggódnia azonban, aki nem tud személyesen jelen lenni a küzdelmeken - bár nyilván ez az igazi -, hiszen számos módja van annak, hogy élőben kövesse a futamokat, a meccseket, drukkoljon Hosszú Katinkának, Cseh Lacinak vagy épp a pólósoknak. Ezeket a lehetőségeket szedtük össze röviden, hogy senki se maradjon le semmiről, még akkor sem ha épp úton van.

TV: A legegyszerűbb megoldás

A legegyszerűbb, legstabilabb megoldás a televízió, hiszen az MTVA folyamatosan közvetíti a versenyszámokat. Amennyiben valakinek van tévés előfizetése, akkor csak az M4-re kell kapcsolnia, ugyanis a csatorna naponta átlagosan 12 órán keresztül foglalkozik majd az eseménnyel. Akkor sincs tragédia, ha nem rendelkezik ilyennel, viszont egy viszonylag modern, földfelszíni digitális adások vételére képes DVB-T tunerrel ellátott készülékkel igen. Ebbe ugyanis csak szimplán be kell dugni egy egyszerű, olcsó antennát, és máris nézheti az ingyenes adókat, köztük az M4-et is.

Ki nem akar lemaradni az aranyérmeinkről? Fotó: Polyák Attila - Origo

Még akkor sem kell lemondani a versenyekről, ha csak egy régi, például egy hagyományos katódsugárcsöves televízió van kéznél, amelyből hiányzik a fent említett tuner. Ehhez ugyanis már kedvező áron, pár ezer forintért, vásárolható egy olyan kiegészítő, amely lehetővé teszi a digitális műsorok megtekintését. Ezt a „set-top box” névre hallgató beltéri egységet kell csatlakoztatni a televízióhoz, illetve az antennához, és máris lehet drukkolni a képernyő előtt. Erre pedig gyakran lesz lehetőségünk, hiszen Héder Barna, az MTVA sportfőszerkesztője megígérte, hogy

minden magyar érdekeltségű számot élőben közvetítenek majd.

Rádió: A nagy öreg sem hiányozhat

Egy ilyen volumenű eseményről a magyar médiumok legklasszikusabb szereplője, a Kossuth sem hiányozhat. Ennek köszönhetően a Duna Arénában zajló esti eseményeket és természetesen a Margitszigeten megrendezett vizilabda mérkőzéseket is rádión keresztül is lehet majd követni.

Számítógép és mobil: TV helyett

Ma már számítógépből, okostelefonból és tabletből is viszonylag egyszerűen tévét lehet varázsolni.

A legegyszerűbb módszer, ha a böngészőben felmegyünk a közmédia weboldalára, kiválasztjuk az Élő adás lehetőséget, illetve az M4 csatornát.

Ezt követően máris nézhető a monitoron vagy a laptop kijelzőjén a közvetítés. Ennek a módszernek a hátránya vagy inkább kötöttsége, hogy használatához aktív, stabil és nagy sávszélességű netkapcsolatra van szükség. És néha még ez sem elég. Ha egyszerre nagyon sokan szeretnék nézni az online műsort, akkor előfordulhat, hogy szaggatni, akadni kezd az adás.

A FINA hivatalos alkalmazásával könnyedén napra készek lehetünk. Forrás: Origo

Itt muszáj megemlíteni a kalóz megoldásokat is, amelyektől mindenkit csak óvni tudunk. Egyes illegális weboldalakon ugyanis elméletben van lehetőség, a hivatalos csatornák, így tehát az M4 közvetítésének követésére is.

Azonban a minőség szinte minden esetben tragikus, de ennél is nagyobb baj a biztonsági kockázat.

Az ilyen webhelyek ugyanis melegágyai a vírusoknak, így aki egy kalóz online stream oldalra látogat,

nagyon komoly veszélynek teszi ki a gépét,

és ezzel végső soron saját magát is.

Ezen kívül a számítógépre, tehát akár egy laptopra is az USB bemeneten keresztül rádugható egy mini set-top box, azaz egy külön megvásárolható, kisméretű digitális tv tuner. Ez körülbelül ugyanakkora, mint egy átlagos pendrive, és a működéséhez elég egy szimpla antennát csatlakoztatni hozzá. Az eszköz mellé járó szoftver telepítése után azon nyomban kezdődhet a tévézés.

+1 Eredmények a telefonon

Egy ingyenesen letölthető alkalmazás, a FINA hivatalos applikációja révén állandóan naprakészek maradhatunk. Erre a programra folyamatosan töltik fel az eredményeket, versenyekkel kapcsolatos információkat a Nemzetközi Úszó Szövetség munkatársai. Emellett itt még a versenyzőkről is lehet részletesen olvasgatni, az adatbázisban ugyanis jelenleg több mint 25 000 sportoló található meg.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!