Fotókon az elkaszált Surface Mini táblagép

microsoft surface mini tablet táblagép prototípus windows rt
Windows RT rendszer futott a Microsoft Surface Mini táblagépen
Vágólapra másolva!
Hetekkel a bemutatója előtt landolt a kukában.
Vágólapra másolva!

Az eredeti iPhone két korai prototípusa után újabb érdekességgel szolgálhatunk a félkész hardverek szerelmeseinek, a Windows Central jóvoltából fotók és specifikációk érkeztek a Microsoft Surface Mini táblagépről. A termék eredetileg 2014 májusában mutatkozott volna be, a Microsoft hetekkel a bejelentése előtt kaszálta el. A projekt vesztét állítólag az okozta, hogy nem volt elég egyedi a tablet, nem lett volna értelme piacra dobni.

Windows RT rendszer futott a Microsoft Surface Mini táblagépen Forrás: Windows Central

A dátumból sejthetően a táblagép jóval a Windows 10 előtt került volna piacra, de nem Windows 8.1-et, hanem Windows RT operációs rendszert futtatott. Ezzel a névvel sem találkoztunk mostanában: a Windows 8 különleges, ARM processzoros eszközökre tervezett verziója volt. Csak modern alkalmazások futottak rajta, így senkinek sem kellett, pár hónappal a Surface Mini projekt törlése után a Windows RT fejlesztését is befejezte a Microsoft.

Hamarosan a Windows 10-ből is lesz ARM-es változat, de azon emulációval a klasszikus windowsos programok is futtathatóak lesznek, így nem kizárt, hogy sikeressé válhat.

A Surface Minire rátérve a táblagépbe 8 hüvelykes és 1440×1080 pixeles érintőkijelző került, a kérdéses felbontás 2014-ben még elég magasnak számított a tabletpiacon. A terméket a felső kategóriás Qualcomm Snapdragon 800 lapkakészlet hajtotta, 1 GB memória és 32 GB beépített háttértár társaságában.

Microsoft Surface Mini táblagép prototípusa Forrás: Windows Central

A használhatóság javítása érdekébe beépített támaszt is kapott a Surface Mini, és járt volna hozzá egy a szélére felerősíthető, gumis védőkeret is.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!