Volt katonai atombunkerből jön az ingyen VPN

protonvpn
Hétköznapi anonim netezésre a ProtonVPN ingyenes verziója is megfelelhet
Vágólapra másolva!
Adatkorlát nélkül használható a ProtonVPN ingyenes verziója.
Vágólapra másolva!

Kismillió VPN-szolgáltató várja tárt karokkal az anonimitásukat megőrizni próbálókat, a webes szolgáltatások földrajzi blokkolásait kikerülni kívánókat; részben pont ezért is nagyon nehéz megbízható szolgáltatót találni. A VPN-ek iránt érdeklődők számára most újabb opció vált elérhetővé, azonban a szokásostól eltérően a ProtonVPN-t nem ismeretlen és ellenőrizhetetlen figurák üzemeltetik, hanem a titkosított levelezést kínáló ProtonMail csapata.

Hétköznapi anonim netezésre a ProtonVPN ingyenes verziója is megfelelhet Forrás: ProtonVPN

A kialakításán többek közt a CERN és az MIT volt tudósai dolgoztak, a készítők szerint a szolgáltatás a legmagasabb fokú biztonságot nyújtó titkosítási eljárásokat használja.

A ProtonVPN kritikus infrastruktúrája erős adatvédelmi törvényekkel rendelkező országokban található: Svájcban, Izlandon, Svédországban. Az infrastruktúra fizikai védelme sem probléma, az elsődleges svájci kiszolgálók 1000 méterrel a földfelszín alatt, egy volt katonai óvóhelyen kialakított adatközpontban találhatóak. Az izlandi központ szintén a föld alatt van, míg a svéd szervereket egy volt katonai támaszpontra telepítették.

Versenyképes árazást kaptak a ProtonVPN fizetős csomagjai Forrás: ProtonVPN

A felhasználók böngészési előzményeit nem tároló ProtonVPN ingyenes verziója csak egyetlen eszközön használható, alacsony adatátviteli sebességet kínál, de legalább nincs havi adatforgalmi limitje.

A fizetős csomagok nagyobb átviteli sebességűek és több funkciót tartalmaznak, de átlagos anonimizált netezéshez az ingyenes változat is megfelelhet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!