Két érintőkijelzőt kapott a Yota 3 mobil

baoli yota 3 okostelefon amoled e ink
Elöl AMOLED, hátul E Ink megjelenítőt kapott a Yota 3
Vágólapra másolva!
A hátlapi az e-könyv-olvasókban megszokott E Ink típusú.
Vágólapra másolva!

Jó hírrel szolgálhatunk a különc mobilra vágyóknak, a nem túlságosan távoli jövőben ugyanis piacra kerül a kínai-orosz Baoli Yota mobilgyártó Yota 3 okostelefonja. A készülék érdekessége, hogy két érintőkijelzővel rendelkezik: az előlapi 5,5 hüvelykes AMOLED, míg a hátlapi 5,2 hüvelykes E Ink.

Elöl AMOLED, hátul E Ink megjelenítőt kapott a Yota 3 Forrás: Baoli Yota

Az utóbbi típusú panelt tipikusan e-könyv-olvasókban használják a gyártók. Monokróm, csak a kép megváltozásakor fogyaszt áramot, szemkímélő, és erős napsütésben is jól olvasható marad a tartalma. Ideális a hosszabb szövegek úton-útfélen való olvasgatásához.

Az androidos telefon elsőként Kínában kerül piacra valamikor az ősszel, az európai forgalmazása csak később kezdődik majd. A hardvereit tekintve egy erős középkategóriás modellről van szó, így túlságosan olcsó nem lesz, de nem fogott túl vastagon a ceruza: a 64 GB beépített háttértárral rendelkező változata olyan 350 dollárba, míg a 128 gigás változata 450 dollárba kerül majd. Átszámítva olyan 96 / 124 ezer forintokról van szó.

A hivatalos bejelentésekor a gyártó nem beszélt a részletes specifikációkról, de az Engadgetnek sikerült fényt derítenie a Yota 3 fontosabb tulajdonságaira:

  • Előlapi kijelző: 5,5", 1920×1080 pixel, AMOLED
  • Hátlapi kijelző: 5,2", 1280×720 pixel, E Ink
  • Kamerák: 13 MP-es előlapi és 12 MP-es hátlapi
  • Qualcomm Snapdragon 625 lapkakészlet
  • 4 GB RAM, 64/128 GB beépített háttértár
  • 3200 milliamperes akku
  • Ujjlenyomat-olvasó, USB Type-C csatlakozó

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!