Múzeumban tekinthetőek meg a besült innovációk

kognitív számítástechnika, Google glass, Project Glass, Isabelle Olsson
Vágólapra másolva!
Jelenleg Svédországban található az 51 tárgyas kiállítás.
Vágólapra másolva!

A felnőtt emberek általában a sikerekből próbálnak tanulni, legyenek azok a sajátjaik vagy másoké. A babák és a bölcsek viszont jól tudják, hogy a legtöbbet valójában a kudarcokból lehet okulni, még ha ezekkel senki sem szeret büszkélkedni. A klinikai pszichológusként dolgozó Samuel West úgy döntött, hogy szeretné felhívni a figyelmet a koncepcióra.

Ennek érdekében létrehozott egy néhány havonta helyet cserélő, mozgó múzeumot. A Museum of Failures jelenleg a svéd Helsingborgban található, 51 óriási kudarcnak bizonyult termék tekinthető meg a tárlatban, nagyrészt elektronikai eszközökről van szó. Alapvetően szabadon látogatható, de lehetőség van 8 fős csoportokban tárlatvezetős bemutatót kérni, körülbelül 45 perc egy túra.

A megtekinthető tárgyak között régi és új elemek egyaránt találhatóak, az elektronikai vonalról kiemelhető például az Apple Newton személyi asszisztens, a Nokia N-Gage kézikonzol, a Google Glass okosszemüveg, és a Sony Betamax videokazetta-rendszer. Ezen felül látható még például svéd műanyagbicikli is, továbbá az Orbitoclast nevű módosított jégcsákány, amit a múlt évszázad közepétől egy ideig gyorsan és könnyen elvégezhető lobotómiára használtak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!