Az NMHH felfüggesztette a Telekom fapados csomagját

flip, telefon, internet, iptv
Vágólapra másolva!
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság május 29-étől 90 napig megtiltotta a Telekom Flip Otthon csomagjának értékesítését, illetve a szerződéskötést és a szolgáltatás nyújtását. A tiltás oka az esetleges jogosulatlan versenyelőny megszerzésének megakadályozása.
Vágólapra másolva!

A felfüggesztő intézkedésre azért volt szükség, mert ha a közben elindult vizsgálat során bebizonyosodik, hogy a szolgáltató jogsértő módon szerezte meg ügyfeleit, utólag már nem, vagy csak nagyon nehezen lehetne visszafordítani a Telekomnak a hatósági eljárás alatt már megszerzett versenyelőnyét.

Túl olcsó lehet a Telekom új szolgáltatása? Forrás: Origo

Magyarán szólva azokat az előfizetőket, akiket a Telekom elcsábított más szolgáltatóktól, már nem lenne egyszerű kártalanítani és félő az is, hogy egy esetleges tiltó határozat után ezek az ügyfelek

rosszabbul járnának, mint ha maradtak volna az eredeti szolgáltatójuknál.

A Telekom az NMHH felszólítására ugyan felfüggesztette a Flip Otthon csomagjának értékesítését, de ezzel egy időben bevezette a Flip Otthon+ csomagot, melynek szabályosságát az NMHH szintén vizsgálni fogja.

A Telekom hivatalos állásfoglalása:

A Flip márka piaci bevezetése, szolgáltatása és árazása álláspontunk szerint mindenben megfelel a vonatkozó jogszabályoknak és hatósági döntéseknek, egyúttal egy új gondolkodást tükröző ajánlat, amely egy speciális ügyféligényre ad egyszerű és frappáns választ: a Flip vonzó és pont jó azon ügyfeleknek, akik kötöttségek nélkül, jó színvonalon kívánnak otthoni szolgáltatásokat igénybe venni, legyen szó akár vezetékes internetről, TV-ről vagy telefonról.

Az NMHH múlt pénteki megkeresése nyomán a Magyar Telekom 2017. május 29-ével módosította a Flip márkára vonatkozó ÁSZF-jét, nagyon gyors határidővel teljesítve az ideiglenes intézkedésben foglaltakat. A módosítás technikai jellegű volt, és a Magyar Telekomra vonatkozó nagykereskedelmi-szabályozási feltételeknek való megfelelés kifejezett megjelenítését szolgálta, így az előfizetők számára semmilyen lényegi változással nem járt! A hírközlési piacon egy új márka bevezetése esetén természetes, hogy a hatóságok a márkát és a márkanév alatt nyújtott szolgáltatást vizsgálatnak vetik alá.

A Magyar Telekom természetesen mindenben együttműködik az NMHH-val. Meggyőződésünk, hogy a Hatóság célja egybeesik a Flip célkitűzéseivel: közös érdek az előfizetők igényeinek magas színvonalú szolgáltatásokkal történő kiszolgálása.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!