Egy vidéki lakás árába kerül a japán ruhahajtogató robot

laundroid ruha hajtogatás
Egy vidéki lakás árába kerül a ruhahajtogató Laundroid
Vágólapra másolva!
Tizenkét éve áll fejlesztés alatt, hamarosan végre piacra kerülhet.
Vágólapra másolva!

A ruhák hajtogatásánál legfeljebb a ruhák vasalása népszerűtlenebb elfoglaltság, így adja magát az ötlet, hogy érdemes lenne ruhahajtogató robotok készíteni. A japán Seven Dreamers régóta foglalkozik a problémával, a Laundroid nevű terméke 12 éve áll fejlesztés alatt, a ruhák formáját optikai módon próbálja felismerni.

Egy vidéki lakás árába kerül a ruhahajtogató Laundroid Forrás: Seven Dreamers

Úgy tűnik, hogy végre-valahára sikerülhet piacra dobni. Az elérhetővé válásának pontos ideje továbbra sem tisztázott, de a vállalat ettől függetlenül előrendelhetővé tette Japánban, méghozzá igencsak megdöbbentő 1,85 millió jenes,

azaz 4,6 millió forintos áron.

A Laundroid alapvetően egy mobilos alkalmazással konfigurálható, de mint most kiderült, támogatja a hangvezérlést is. Ez nem a nyilvánvaló módon működik, a hangvezérlési funkcióhoz vásárolni kell külön egy méregdrága Lumigen okos asztali lámpát, azon keresztül lehet utasítgatni.

Stílszerűen az okoslámpa sem került még piacra, a legutóbbi hírek szerint olyan 400-700 dollár (100–193 ezer forint) közti árra lehet számítani. A Seven Dreamers szerint az egyesült államokbeli forgalmazás idején már az Amazon Alexával is vezérelhető lesz a ruhahajtogató robot.

A Laundroid használata elméletileg egyszerű: a legalsó fiókba kell tenni a ruhadarabokat, középen történik a csoda, felül pedig kivehetőek a már összehajtogatott ruhák. A feladat komplexitásától függően a ruhákat egyenként 3-10 perc alatt hajtogatja össze.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!