Hajlítható után nyújtható kijelzővel állt elő a Samsung

samsung oled stretchable display nyújtható kijelző
Hátlap felőli benyomás esetén akár 12 millimétert is képes engedni Samsung nyújtható kijelzője
Vágólapra másolva!
Remek kérdés, hogy mikor kerülhet tömeggyártásba a termék.
Vágólapra másolva!

Ugyan a hajlított kijelzők használata egyelőre nem hétköznapi jelenség az okostelefonos és tévés-monitoros piacon, de már bőven lecsengett a technológia körüli első felhajtás. A Samsung Display mérnökei természetesen továbbra sem ülnek a babérjaikon, a következő nagy dobásuk a nyújtható kijelző lesz.

A Samsung ma hivatalos is bejelentette, hogy gőzerővel dolgozik a technológián, bár sajnos a fentebb megtekinthető hivatalos videón nem sok minden látszik belőle. Elméletileg egy 9,1 hüvelykes OLED panelt mutatnak, ahogy a hátlapi oldala felől „benyomják", majd az erőhatás megszűnésével a rugalmas megjelenítő gond nélkül felveszi az eredeti, síkban lapos formáját. A cég szerint a demonstrált körülmények között olyan 12 millimétert képes engedni a kijelző.

A projekt relatíve korai stádiumban van, így nem tudni, hogy mikor kerülhet tömeggyártásba a nyújtható panel. A Samsung szerint viselhető kütyükben és autókban jöhet jól a kijelző, továbbá mesterséges intelligenciával kapcsolatos felhasználási területei is lehetnek. Nem világos, hogy az utóbbi alatt mire kell gondolni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!