Fotókon a kaszát kapott, QWERTY-s Nokia prototípusa

nokia lumia windows phone prototípus
Már a korai prototípus fázisban kaszát kapott a Nokia RX-100
Vágólapra másolva!
Öt év után itt a bizonyíték, hogy tényleg létezett a különleges Lumia.
Vágólapra másolva!

Napokon belül hazánkban is piacra kerülhetnek az első teljes értékű Androidot futtató Nokia okostelefonok, és könnyen előfordulhat, hogy nagy sikert aratnak majd a piacon. Pusztán a kontraszt miatt is érdekes, hogy most egy kínai szivárogtatónak köszönhetően fotók kerültek napvilágra a nem pusztán bejelentetlen, de már a korai prototípus fázisban elkaszált Nokia RX-100 mobilról.

Már a korai prototípus fázisban kaszát kapott a Nokia RX-100 Forrás: Nokibar / Windows Latest

A Nokia RX-100-ról először és utoljára 2012-ben hallottunk, a korabeli pletyka szerint a gyártó illetékesei a Mobile World Congress szakkiállításon mutogatták egyes mobilszolgáltatók illetékeseinek, persze zárt ajtók mögött. A különlegességét a QWERTY-billentyűzete jelentette, ám ez nyilvánvalóan nem volt elég a potenciális értékesítési partnerek lenyűgözéséhez.

Nem meglepő: 2012 elejére nyilvánvalóvá vált, hogy a fogyasztók többsége nem érdeklődik a fizikai klaviatúrás mobilok iránt, inkább a nagyobb méretű, magasabb felbontású érintőkijelzőkkel lehet a pénztárcájuk kinyitására bírni őket.

A jelenlegi információk alapján a Nokia RX-100 prototípusán a Windows Phone 8 alfa változata fut. A részletes specifikációit nem hozta nyilvánosságra a fotók készítője, csak az AMOLED érintőkijelzőt, és a 2 GB háttértárat erősítette meg.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!