Megfizethetőbb gamer laptopot dob piacra az Acer

acer nitro 5 laptop notebook amd intel nvidia geforce radeon gamer játékos
Meglepően sokféle hardver kerülhet az Acer Nitro 5 borítása alá
Vágólapra másolva!
Intel és AMD processzorokkal, GeForce és Radeon grafikus vezérlőkkel is elérhető lesz a Nitro 5.
Vágólapra másolva!

A hónap végén indul a számítógépes hardverekre fókuszáló Computex szakkiállítás, így szokásukhoz híven a gyártók elkezdték előzetesen bejelentgetni az érdekesebb termékeiket. A gamer laptopok piacán már évek óta erősen nyomuló Acer most leleplezte a megfizethetőbb, játékosoknak szánt Nitro 5 laptopját.

Meglepően sokféle hardver kerülhet az Acer Nitro 5 borítása alá Forrás: Acer

A notebook érdekessége, hogy szokatlanul sokféle processzorral és grafikus vezérlővel lesz kapható. Az Intel termékeivel szimpatizálók Core i5 és Core i7 processzoros konfigurációk közül választhatnak, ezekben NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti dedikált grafikus vezérlő dolgozik. Emellett az AMD-pártiak sem maradnak hoppon, ugyanis AMD A10 / A12 / FX központi egységekkel is kapható lesz a gép, ezekbe a modellekbe AMD Radeon RX 550 grafikus chip kerül.

Acer Nitro 5 Forrás: Acer

Az Acer Nitro 5 további fontosabb és érdekesebb specifikációi közül kiemelendő a 15,6 hüvelykes és 1920×1080 pixeles kijelző, a maximum 32 GB memória, továbbá a Wi-Fi ac hálózati vezérlő. A háttértára maximum 2 terabájtos merevlemez, vagy legfeljebb 512 GB-os PCIE SSD lehet, bár ha jól értjük, akkor a kettő típusú háttértár egyszerre is bekerülhet a burkolata alá.

Acer Nitro 5 Forrás: Acer

A laptop július elsejétől elsőként az Egyesült Államokban lesz kapható, a kezdőára 800 dollár (olyan 220 ezer forint) lesz, Európába augusztusban érkezik meg a termék. Nem világos, hogy az említett összegért mit kapnak majd a vásárlók, a konkrét konfigurációkról még nem adott tájékoztatást a gyártó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!