Brutális akciókamerával állt elő a Garmin

garmin virb 360 akciókamera 360 fokos kamera képstabilizáció
5.7K felbontásban rögzíti a 360 fokos videót a Garmin akciókamerája
Vágólapra másolva!
Az eszköz 5.7K felbontásban képes 360 fokos videót készíteni.
Vágólapra másolva!

Lassan beköszönt a nyár, ennek apropóján pedig a Garmin szeretné a pénztárcájuk kinyitására bírni az aktív életmódot folytató, tehetősebb fogyasztókat. A cég által ma bejelentett Virb 360 akciókamera a világon elsőként képes 5.7K felbontásban jó minőségű, 360 fokos videót rögzíteni. Olyan 2-3 héten belül jelenhet meg, az Egyesült Államokbeli ajánlott fogyasztói ára 800 dollár, azaz olyan 220 ezer forint.

5.7K felbontásban rögzíti a 360 fokos videót a Garmin akciókamerája Forrás: Garmin

A nagy felbontás legnagyobb előnye jelen esetben az, hogy hatékony képstabilizációt tesz lehetővé az utófeldolgozás során. A kamerához járó Virb Edit szoftver a képstabilizáció bekapcsolása esetén 4K felbontású videokimenetet ad, cserébe viszont szinte teljesen megszűnik a „rázkódás". A második beágyazott videón megtekinthető, hogy mi a különbség a nyers és a stabilizált felvétel között.

A Garmin Virb 360 maximum 128 gigabájtos microSD kártyát képes kezelni, a cserélhető akkujának üzemideje nagyjából egy óra, 10 méterig vízálló. Négy beépített mikrofont kapott, a videóhoz hasonlóan a környezet hangjait is próbálja térben rögzíteni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!