Stabilabbá és akkukímélőbbé válhatnak az androidos appok

lg g4 okostelefon ázsia
Media get to look at the new LG G4 phone after a press conference to launch the new flagship phone for 2015 at One World Trade Center on April 28, 2015 in New York City. AFP PHOTO / TIMOTHY A. CLARY
Vágólapra másolva!
Büntetést kaphatnak a Play Áruház trehányul megírt alkalmazásai.
Vágólapra másolva!

Ideális esetben a mobilos alkalmazások gyorsan működnek, stabilan futnak, szépek, könnyen használhatóak, nem merítik indokolatlanul az akkut, és általánosságban véve nem kergetik az őrületbe a mobilozókat.

Forrás: AFP/Timothy A. Clary

Sajnos ez az idilli állapot a Play Áruházból elérhető appok jelentős részénél nem valósul meg, így a Google úgy döntött, hogy legalább az objektíven mérhető szempontok alapján megpróbál rápirítani a nyilvánvalóan rosszul működő appok készítőire.

A Play Áruházban elérhető appjuk statisztikáit nézegető fejlesztőket mostantól felkiáltójeles ikonok figyelmeztetik, amennyiben a stabilitás, a képrenderelési sebesség, vagy az akkuhasználat tekintetében jóval az átlag alatt, a legrosszabb 25 százalékban található az alkalmazásuk.

Amennyiben a fejlesztők záros időn belül nem javítják a rosszul működő programjuk minőségét, akkor a Google csökkenti az alkalmazás láthatóságát a Play Áruházban.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!