Befejeződhet az Apple iPad Mini forgalmazása

Ipad mini, apple
Vágólapra másolva!
Állítólag már nincs komoly igény a termékre, tavaly nem is frissítette a gyártó.
Vágólapra másolva!

Néhány nappal ezelőtt beszámoltunk a hírről, hogy egy hitelesnek tartott piaci elemző szerint június közepén bemutatkozhat a 10,5 hüvelykes Apple iPad táblagép. A Boy Genius Report friss beszámolója alapján nem ez lehet az egyetlen változás a vállalat tabletes kínálatában, ugyanis a kiadvány informátora szerint a közeljövőben befejeződhet a legkisebb, 7 hüvelykes iPad Mini forgalmazása.

Fotó: Hajdú D. András [origo]

Ugyan a 2012-ben bemutatkozott termék nagy siker volt az első években, azonban az informátor szerint már jó ideje gyengén fogy. Ennek egyik fő oka az lehet, hogy

a vásárlóközönségének egy része inkább az 5,5 hüvelykes Apple iPhone használatára állhatott át.

Megfelel számukra a picit kisebb kijelző is, plusz anyagi és kényelmi megfontolásokból sem kívánnak két külön eszközt vásárolni.

Az iPad Mini forgalmazásának beszüntetése valóban nem tűnik elképzelhetetlennek, főként miután az Apple tavaly „elfelejtette" frissíteni a táblagép hardverét, a jelenleg kapható modell még 2015-ben került piacra. Ez ilyen jellegű elhanyagolás általában azt jelenti a vállalatnál, hogy az adott termék kiesett a pikszisből, üzletileg már nem elég fontos az évi ráncfelvarrás elvégzéséhez.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!