Adattörlő tinikkel riogatja a brit Konzervatív Párt a Facebookot

Dr. Life, A Pszichológus Pasi: miért nem értjük meg egymást? mobiltelefon tini tinédzser
Vágólapra másolva!
Egy kattintással törölhetővé tennék a fiatalkorban írt közösségi médiás bejegyzéseket.
Vágólapra másolva!

Egy hónap sincs hátra az előrehozott brit választásokig, a pártok természetesen már gőzerővel kampányolnak. A Theresa May nevével fémjelzett Konzervatív Párt most kissé szokatlan lépést tett, és egy kimondottan a fiatalokat célzó választási ígéretet húzott elő a kalapjából.

Sokáig tarthat törölni a sok fiatalkori Facebook-bejegyzést Forrás: Dreamstime

A párt ígérete szerint ha megnyerik a választást, akkor egy friss törvénnyel lehetővé teszik majd a fiatalok számára, hogy

néhány kattintással véglegesen törölhessék a 18 éves koruk előtt posztolt tartalmakat a Facebookhoz és Twitterhez hasonló közösségi szolgáltatásokból.

Nem világos, hogy mi történne a mások által megosztott tartalmakkal, azaz például mikor egy utólag kínosnak ítélt fotó az adatait törölni kívánó felhasználó egyik ismerősének képalbumában található.

A kérdéses bejegyzések természetesen jelenleg is törölhetőek, de meglehetősen időigényes feladat lehet egyenként megszabadulni adott esetben több ezer közösségi médiás bejegyzéstől.

A Konzervatív Párt magyarázata szerint a fiatalkori bejegyzések visszaüthetnek a felnőtt élet során, például csökkenthetik az álláskeresés során a pályázók esélyeit, ezért van szükség a különleges törlési lehetőségre.

Hírünk írásáig a Facebook nem kívánta kommentálni az ötletet, míg a Twitter szóvivője reményét fejezte ki, hogy az ígéret esetleges beváltása esetén körültekintően járnak majd el a törvényhozók.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!