Beépül az Audi és Volvo autókba az Android

audi q8 sport google android infotainment
Teljes értékű Android hajtja az Q8 Sport koncepció infotainment rendszerét
Vágólapra másolva!
Teljesen átveszi az infotainment rendszer irányítását a Google platformja.
Vágólapra másolva!

A Google bejelentette, hogy úton van a teljes értékű Android az autókba, a megfelelő modellekben a robotos rendszer működteti majd a jövőben az infotainment rendszert. A kocsik iránt érdeklődők valószínűleg hallottak már a jó ideje elérhető Android Auto szoftverről, azonban ez egy különálló program, amely vagy a sofőr mobilján, vagy az autó egyedi fejlesztésű infotainment rendszerének tetején fut.

Teljes értékű Android hajtja az Audi Q8 Sport koncepció infotainment rendszerét Forrás: Google

Először az Audi és a Volvo fognak teljes értékű androidos infotainment rendszerrel ellátott kocsikkal előrukkolni. Az Audi esetében nem világos, hogy a rendszer mikor válhat elérhetővé az autókban, de a héten megrendezésre kerülő Google I/O fejlesztői konferencián a gyártó demonstrálni fogja az implementációját. A Volvo az elkövetkező két évben kívánja bevezetni az Androidot a járműveiben.

Jelenleg így néz ki a teljes értékű Android a Volvo infotainment rendszerén Forrás: Google

Az infotainment rendszeren futó Android persze többet kínál a már említett Android Auto szoftvernél. Navigációs- és hangvezérlési szolgáltatást nyújt, lehetővé teszi a megfelelő appok futtatását a fő érintőkijelzőn és a kormány mögötti digitális kijelzőn, plusz kapcsolgatni lehet majd vele az autók különféle beállításait, többek közt a klímát, az ülés pozícióját, az ablakok helyzetét.

A Google előzékenyen közölte, hogy az androidos infotainment rendszerek nem lesznek összekötve az autók biztonsági szempontból kritikus vezérlőivel, így mondjuk nem kapcsolhatja majd ki a féket egy rosszindulatú kártevő.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!