Megjött a javítás a HP laptopok kémprogramjához

Hands typing on laptop computer Using Laptop Computer Using Computer Businessman Men Busy Touchpad Searching Marketing Computer Key File Clerk E-commerce Silver Colored Computer Programmer E-Mail Typing Reading Pushing Touching Working Studying Learning C
Businessman using laptop computer
Vágólapra másolva!
Szerencsére nem rosszindulatú fél épített keyloggert a hangchip meghajtójába.
Vágólapra másolva!

A svájci Modzero biztonsági cég komoly meglepetést okozott a hét közepén, a közleménye szerint ugyanis ismeretlen ideje billentyűleütéseket naplózó kémprogram lapult 28 különféle típusú HP laptopon. A noteszgépek hangchipjének illesztőprogramjában volt a spyware, de szerencsére nem küldözgette el az interneten a felhasználók billentyűleütéseit.

Businessman using laptop computer Forrás: Getty Images/iStockphoto/BrianAJackson/Brianajackson

A HP mostanra megerősítette, hogy elérhetővé vált a kémprogramot nem tartalmazó driver az összes érintett termékéhez. Ezt kétféle módon szerezhetik be az érintett laptopokkal rendelkezők: egyrészt manuálisan letölthetik és telepíthetik a noteszgépük terméktámogatási weblapjáról, másrészt installálhatják a Windows Update-en keresztül is.

Ezen felül kiderült, hogy a kémprogramot szerencsére nem egy rosszindulatú fél helyezte el a hangchipek eszközillesztőjében:

valójában a drivert készítő Conexant munkatársainak fejlesztői eszközéről van szó, amit véletlenül bennfelejtettek a HP számára testre szabott meghajtóprogram végleges változatában.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!