Androiddal rivális rendszer fut a Samsung Z4 mobilon

samsung z4 tizen okostelefon
Samsung Z4
Vágólapra másolva!
A specifikációit elnézve nem világos, hogy mivel kívánja eladni a cég.
Vágólapra másolva!

Hosszú évek óta fejleszti a Tizen nevű operációs rendszerét a Samsung, azonban továbbra sem egyértelmű, hogy végső soron mit kíván kezdeni a szoftverrel. Az eredeti tervek szerint az Android alternatívája lett volna az okostelefonokon, ám alig néhány készülékre került fel. Újabban inkább az okostévéin próbálta hasznosítani a vállalat, de általánosságban véve régóta nagy csend honol a projekt háza táján.

Tizen 3.0 rendszer fut a Samsung Z4 mobilon Forrás: Samsung

Kisebb meglepetésre ma hivatalossá vált a Tizen rendszerű Samsung Z4 okostelefon, ezek szerint a cég továbbra sem mondott le a szoftver mobilokon való használatáról. Éppen ezért is furcsa, hogy az ismeretlen áron elsőként Indiában piacra kerülő termék műszakilag miért olyan 2014-es színvonalú. Hiába kap majd garantáltan kedvező árcímkét, a legolcsóbb kínai androidos mobilok így is megehetik majd vacsorára.

A vásárlók joggal vakarhatják majd a fejüket az üzletekben, hogy a Samsung szerint miért ezzel a telefonnal a szatyrukban kellene távozniuk.

Csak hogy érthető legyen a probléma: a készülékbe

4,5 hüvelykes és 800×480 pixeles érintőkijelző,

5 megapixeles elő- és hátlapi kamerák, négymagos és 1,5 GHz-es processzor, 1 GB RAM, és 2050 milliamperes akku került. A beépített háttértár kapacitását nem árulták el a cég sajtósai.

A Samsung Z4 szerencsére támogatja az LTE mobilhálózatokat; igazából ez az egyetlen olyan vonása, amely alapján sejthető, hogy nem egy három éves modellről van szó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!