Még idén látványosan frissül a Windows 10 kinézete

windows 10 fall creators update frissítés
Látványos ráncfelvarrást kap a Fall Creators Update-tel a Windows 10 felülete
Vágólapra másolva!
Csütörtök délután a Microsoft hivatalosan is bejelentette a Windows 10-hez érkező idei második nagy frissítést. A Fall Creators Update („őszi alkotói frissítés") várhatóan szeptemberben válhat elérhetővé a felhasználók számára, és az eddigiekhez hasonlóan ingyenesen telepíthető lesz a rendszert futtató számítógépekre.
Vágólapra másolva!

A Microsoft egyelőre nem leplezte le a frissítés összes újdonságát, csak a legfontosabb fejlesztésekből kaptunk ízelítőt. Az elsőre is nyilvánvaló változás, hogy a grafikus felület alapos ráncfelvarráson esik majd át, ám ezúttal inkább csak esztétikai jellegű beavatkozásra készül a cég, a különféle menük és opciók helyét érdemben nem kívánja megbolygatni. A lenti rövid koncepcióvideóból nagy vonalakban megérthető, hogy mit is szeretnének tenni a dizájnerek.

Természetesen funkcionális fejlesztéseket is kap majd a rendszer, a Tálcára beépülő kommunikációs központról már korábban beszámoltunk; nézzük a tegnap bejelentett fő újdonságokat.

  • A Timeline felületen megtekinthetőek lesznek a korábban használt alkalmazások és munkaterületek. Ha több eszközt is használunk ugyanazzal a Microsoft-fiókkal, akkor egy másik eszköz elé ülve az előző gépen használt programok is feltűnhetnek a listán. (Frissítés: ez a funkció átcsúszott a jövő évi első frissítésbe)
  • Az előzőhöz kapcsolódik a Pick Up Where You Left Off, azaz „folytasd, ahol félbehagytad". A más eszközökön előzőleg futtatott programokat egy kattintással elindíthatjuk majd.
  • Az online vágólap lehetővé teszi majd, hogy az egyik eszközünkön a vágólapra másolt elemek elérhetőek legyenek a többi eszközünk vágólapján. Ez nem csak windowsos eszközök között működhet, az Apple iOS és a Google Android támogatottak lesznek.
  • A OneDrive Files on Demandnek köszönhetően láthatóak lesznek a OneDrive felhőtárhelyen tárolt fájlok anélkül, hogy le kellene tölteni azokat a PC háttértárára. Egy nagyon hasonló funkció elérhető volt annak idején a Windows 8-ban, de az eredeti implementáció kompatibilitási problémákat okozott, így átmenetileg jegelte az ötletet a Microsoft.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!