Elítélték a mobiljátékkal templomban játszó orosz bloggert

pokemon go orosz
Vallásgyalázásnak tartották
Vágólapra másolva!
A fiatal férfi 3,5 év felfüggesztett börtönbüntetést kapott a Pokemonozásért.
Vágólapra másolva!

Nagyot futott tavaly az orosz médiában a hír, miszerint egy helyi törvény alapján akár 7 év letöltendő börtönbüntetést is kaphatnak a templomban mobiljátékokkal szórakozók. A jelenleg 22 éves Ruslan Sokolovsky rendkívül elméletinek találta ezt a lehetőséget, így a félelmek eloszlatása érdekében tavaly augusztusban videóra vette, ahogy Pokemon Gózik egy jekatyerinburgi ortodox templomban.

Ruslan Sokolovsky Forrás: Sokolovsky! (YouTube)

A fiatal blogger Youtube-ra feltöltött videója gyorsan nagy népszerűségre tett szert, pár nap alatt 1,7 millió alkalommal nézték meg az internetezők. A mozgóképen Sokolovsky abszurdnak titulálta, hogy mobiljátékok templomban való játszásáért bárkinek is meggyűlhet a baja az orosz igazságszolgáltatással, ám néhány nappal a partizánakciója után megjelentek az otthonában a rendőrök. Először előzetes letartóztatásba, majd házi őrizetbe került.

A bíró ma hozott döntést az ügyében, Sokolovsky

három és fél év felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

Az indoklás szerint a tettével megsértette a hívőket és gyűlöletet keltett, plusz azt is figyelembe vette a bíró, hogy a házkutatás során találtak az otthonában egy rejtett kamerával ellátott tollat. Utóbbiért a „különleges technikai berendezéssel való illegális kereskedelem" vádpont lett a jutalma.

A blogger hamarosan konzultálni kíván az ügyvédeivel, hogy érdemesnek tartják-e az elsőfokú ítélet elleni fellebbezést.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!