Mobilon is elérhető már a Netflix HDR

netflix kéz mobil okostelefon streaming video sorozat film
An employee stands on the red carpet with a Netflix badge and a smartphone
Vágólapra másolva!
Elsőként az LG G6 csúcsmobilt hitelesítette a vállalat.
Vágólapra másolva!

A 4K felbontás és a hajlított kijelző után a HDR technológia támogatása vált a legfontosabb reklámüzenetté a prémium televíziók piacán. Szerencsére tényleg hasznos fejlesztésről van szó, a HDR-t támogató megjelenítők sokkal részletgazdagabb képet tudnak megjeleníteni, a megszokottnál ugyanis sokkal kevésbé mosódnak össze a kép sötét és világos részei.

LG G6 Forrás: Origo

Idén az okostelefonokba is megérkezett a HDR kijelző, jelenleg az LG G6, a Samsung Galaxy S8, továbbá a Sony Xperia XZ Premium támogatják valamilyen formában a technológiát. A HDR kijelzők előnyeinek tényleges kihasználásához persze megfelelő tartalomra is szükség van, a Netflix az elsők között kezdte el a saját gyártású műsorait HDR-kompatibilis formában rögzíteni.

A videostreamelő a héten bejelentette, hogy immáron mobilokon is nézhetőek bekapcsolt HDR mellett tartalmai. Elsőként az LG G6-on vált elérhetővé a lehetőség, ám a használatához nem elég a kérdéses telefonnal rendelkezni, a legdrágább Preimum előfizetésre is szükség van. Ez hazánkban havi 12 euróba kerül.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!