Spórolhatnak a mobilnettel az androidon Facebookozók

facebook connection error news feed
Többé nem látjuk ezt az idegesítő üzenetet.
Vágólapra másolva!
Az Opera Max töredékére csökkentheti a leforgalmazott adatmennyiséget.
Vágólapra másolva!

A norvég Opera Software mobilos böngészői mindig is az adattömörítő funkcióikról voltak híresek, a használatukkal jelentősen csökkenthető az internetezés közben elhasznált adatmennyiség. A vállalatnak már lassan három éve akad egy kevésbé ismert alkalmazása is a Play Áruházban, az Opera Max segítségével csökkenthető lehet a mobilon futó összes program adathasználata.

Forrás: AFP/Nicolas Asfouri

Az Opera appjai által használt adattömörítő technológia hátránya, hogy kizárólag a nem titkosított adatforgalmat használó szerverekkel való kommunikáció esetén képes spórolni a megabájtokkal, a titkosított csatornákon folyó kommunikációt nem tudja tömöríteni.

Ennek technikai okai vannak, azonban a most kiadott Opera Max 3.0-ban a fejlesztők megoldották, hogy mégis legyen egy kivétel a szabály alól:

a Facebook.

Ettől függetlenül vannak megkötések. Az Opera Max telepítése után magából az alkalmazásból kell kezdeményezni a Facebook megnyitását, csak az ott betöltődő felületen keresztül működik az adatspórolás. A megszokott Facebook app használata esetén nem csökken a leforgalmazott adatmennyiség, hiába fut a háttérben az Opera Max.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!