Faraday-kalitkával harcolna a mobilozás ellen a Nissan

arms reaching out bent knee bold confidence carefree dark hair hair brunette hair color color day digital device device consumer electronics smartphone cells cell mobile cellular telephone telephone electronics technology female freedom full length girl p
Woman taking selfie in car
Vágólapra másolva!
A rivális autógyártókhoz képest kissé régimódi elképzeléssel állt most elő a vállalat.
Vágólapra másolva!

Az autógyártók már jó ideje próbálják biztonságosabbá tenni a vezetés közbeni hanghívást, így a modern kocsik gyakran beépített kihangosítót kínálnak. A mobilok Bluetooth-on keresztül automatikusan felcsatlakozhatnak a fedélzeti számítógépre, a sofőr pedig a kormánykeréken lévő gomb lenyomásával fogadhatja a bejövő hívásokat.

A Nissan brit kirendeltsége most váratlanul hangnemet váltott, és morcos tanítóbácsiként az asztalra csapva bejelentette a Juke modellekben igény esetén elérhetővé váló Signal Shield kiegészítőt.

Ez egy különleges tárolórekesz, gyakorlatilag egy Faraday-kalitka, ami teljesen leárnyékolja a rekeszbe tett mobilt. A rekesz falai blokkolják a mobiltornyok jeleit, így a belehelyezett telefonok lekapcsolódnak a hálózatról.

Nem fognak csörögni, nem fognak pittyegni, nem vonják el a sofőr figyelmét. Egyszerű.

A modern autókban sokan zenét streamelnek a mobiljukról a kocsi hangszóróira, de persze a Bluetooth rádiójelei sem jutnak át a rekesz falain. A Nissan szerint a mobilokat vezetékes módszerrel csatlakoztatni lehet majd az autók fedélzeti számítógépeihez, így a zenéről azért nem kell majd lemondaniuk a kalitkát használni kívánóknak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!