Automatából árulják Etiópiában a warez filmeket

etiópia,warez,automata,kioszk,swiftmedia
Vágólapra másolva!
A vásárlóknak csak némi aprópénzre és egy pendrive-ra van szükségük.
Vágólapra másolva!

A fejlettebb országok többségében már évtizedek óta üldözik a filmeket és zenéket illegálisan terjesztőket, de persze nem mindenhol számít említésre méltó bűncselekménynek a warezolás. Mint kiderült, Etiópiában Hollywood kifizetése aggasztja a legkevésbé a rendőröket és a politikusakat.

Warez tartalmak vásárolhatóak a SwiftMedia automatákban Forrás: TorrentFreak

Megdöbbentő információkat kapott a hétvégén az egyik Etiópiában élő olvasójától a TorrentFreak, a meg nem nevezett illető még az év elején lett figyelmes a fent látható SwiftMedia automatára. Az Escape Computing nevű cég által üzemeltetett kioszkból dollárcentekért filmeket, sorozatokat, dokumentumfilmeket, zenéket vásárolhatnak az érdeklődők.

A tartalmak elviteléhez az ügyfeleknek szükségük lesz egy saját pendrive-ra. Ezt az automata elején lévő USB kapuba csatlakoztathatják,

a kioszk pedig egyszerűen felmásolja a kifizetett warez tartalmakat az adathordozójukra.

Az automaták mellé személyzetet is biztosít az Escape Computing, a kollégáknak két műszakos rendben kell dolgozniuk. Két fő feladatuk van:

tartalmakat kell ajánlaniuk a bizonytalan vevőknek, továbbá ők „töltik fel" az internetről warezolt anyagokkal a kioszkokat.

További érdekesség, hogy az Escape Computing próbálja más üzletek területén elhelyezni a SwiftMedia automatáit. A lefényképezett kioszk például egy All Mart áruházban található, amely alapvetően egy teljesen legitim hipermarketlánc.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!