Gyorsabban fejlődhet a Windows 10 böngészője

microsoft edge,windows 10,böngésző,surface,
Vágólapra másolva!
A Microsoft minden alkalmat megragad a Windows 10 új böngészőjének reklámozására, azonban eddig keveseket sikerült rávenni az Edge használatára. Ősztől felgyorsulhatnak az események az alkalmazás háza táján.
Vágólapra másolva!

A Neowin belsős forrásokból származó értesülései szerint a Windows 10 idén szeptemberben kiadandó következő nagy frissítése komoly fordulópontot jelenthet az Edge számára, ugyanis a böngésző frissítéseit a Windows Update helyett a Windows Áruházon keresztül kívánja majd terjeszteni a Microsoft.

Forrás: Microsoft

Ez elsőre nem tűnik eget rengető változásnak, ám könnyen annak bizonyulhat. Az áruházon keresztüli frissítgetés lehetővé teheti, hogy az Edge fejlesztői csapata rendszeresen funkcionális újdonságokat hozó frissítéseket adjon ki a böngészőhöz. Jelenleg a böngésző efféle újításainak leszállítására csak akkor van lehetőség, amikor a Microsoft – mostantól évente stabilan két alkalommal – funkcionális frissítést ad ki magához a Windows 10-hez.

A Microsoft Edge folyamatos frissítgetése részben a bővítmények miatt kritikus fontosságú. Hírünk írásakor csupán 24 darab beépülő volt elérhető a böngészőhöz, ami édeskevés a Chrome-mal és a Firefoxszal való rivalizáláshoz.

A probléma gyökere, hogy jelenleg rengeteg bővítmény egyszerűen nem készíthető el az Edge-hez, a böngésző ugyanis nem támogatja a megvalósításukhoz szükséges programozási felületeket.

Az Edge fejlesztői folyamatosan pótolják a hiányosságokat, ám időre van szükségük a hiányzó programozási felületek implementálásához.

Minél gyorsabban sikerül általánosan elérhetővé tenni a már elkészült motorháztető alatti újításokat, annál előbb materializálódhatnak a jelenleg nagyon hiányzó bővítmények, azaz válhat használhatóbbá maga az Edge is.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!