Rendőrök kísérték le a repülőről a szerencsétlen gamert

Paul Denino
Paul Denino
Vágólapra másolva!
Továbbra is dübörög az Egyesült Államokban a swatting. Ennek során rosszindulatú egyének hamis segélyhívásokkal ráküldik a rendőrséget az áldozataikra, hogy terrorizálják őket. A hírességek mellett a videojátékokat élőben közvetítő gamereket is rendszeresen érik ilyen támadások, a napokban egy twitches streamerrel bánt el valaki.
Vágólapra másolva!

A swattingolás legújabb gamer áldozata az Ice_Poseidon nicknevet használó Paul Denino. A fiatal férfira először április közepén hívta rá valaki a rendőröket, azt állítva a segélyhívásban, hogy öngyilkosságra készül az otthonában.

Ez még egy aránylag szolid ugratás volt,

nemegyszer ugyanis állig felfegyverzett rendőrök vagy különleges osztagok törték rá az ajtót az áldozatokra, mivel a bejelentők szerint azok terrorcselekményre vagy gyilkosságra készültek.

Mondani sem kell, hogy ez mennyire veszélyes tréfa. Szerencsére komoly személyi sérülés még egyetlen intézkedés során sem történt.

Paul Denino Forrás: Paul Denino / Twitter

Április utolsó csütörtökjén újból váratlan meglepetés érte Deninót, ezúttal egy Los Angeles–Phoenix belföldi repülőjáratról kísérték le a rendőrök, majd a vele utazó hölgyismerősével együtt órákon át faggatta az FBI. A bejelentő ezúttal az áldozatot megszemélyesítve azt állította, hogy robbanószerkezet van a gamernél.

Öröm az ürömben, hogy a gamert a célállomásán szállították le a rendőrök, így legalább az utazása nem hiúsult meg.

A swatting természetesen törvényellenes, a körülményektől függően akár többévnyi börtönbüntetésre is számíthatnak az elkövetők.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!