Olcsó Moto-mobilok szorongathatják meg a Nokiát

moto g5
Vágólapra másolva!
Az új Moto-szériás mobilok főleg a Nokiának okozhatnak fejtörést, a Lenovo által birtokolt márka még több belépőszintű hardvert dob piacra idén, amelyek a Moto széria fő előnyeit kívánják tovább vinni.
Vágólapra másolva!

A Lenovo bejelentette barcelonai prezentációján a Moto G5 és G5 Plus készülékeket, amelyek G-szériás büdzsételefonok sorát bővítik. A cél ugyanaz, mint a Moto G4-ek esetében –

korrekt hardvert kínálni viszonylag kevés pénzért.

Az előző generációhoz képest nem történt nagy előrelépés, némileg erősebb hardvert kínálnak, jobb kamerákkal.

Az alapváltozat 5 hüvelykes panelt kapott, míg a Plus variánst csak hangyányival nagyobb, 5,2 hüvelykes kijelzővel szerelték fel. Mindkét mobil 1080p felbontásban jeleníti meg az információkat. A Moto G5-be a Snapdragon 430-as rendszercsip került, nyolcmagos, 1,4 GHz-en pörgő Cortex-A53 processzorral, és 2 gigabájt, illetve a drágább verzió esetén 3 gigabájt rendszermemóriával.

A nagytestvérbe a Snapdragon 625-ös rendszercsip került 2 GHz-es, nyolcmagos Cortex-A53 processzorral.

Előbbi jó választás a belépőszintű csipek közt, míg utóbbi egy korrekt középkategóriás hardver.

Moto G5 fekete színben Forrás: Lenovo

A Moto G5 hátlapjára 13 megapixeles, míg a G5 Plusra 12 megapixeles kamera került, ám utóbbi 1080p 60 fps-sel, vagy akár 4K 30 fps-sel is tud felvételeket készíteni. A nagyobb kijelző kompenzálására a méretesebb variáns 3000 milliamperórás akkumulátort kapott az alapváltozat 2800 milliamperórájával szemben.

Mindegyiken Android 7.0 Nougat operációs rendszer fut, és az előlapra helyezett ujjlenyomat-olvasót is építettek bele. Ezek az első olyan Moto-modellek, amelyek fémházas kialakításúak: igaz, míg a hátlap alumínium, addig az oldalakat fémhatású műanyag borítja. A hátlap levehető, és az akkumulátor is cserélhető, de a mobil felépítése nem moduláris.

Az áruk kedvezően alakul, a Moto G5 kezdőára 199 euró (kb. 65 ezer forint) lesz a 2 gigabájt memória / 16 gigabájt háttértár verzió esetében. A Moto G5 Plus pedig 279 eurós (kb. 90 ezer forint) címkét kaphat, 3 gigabájt memóriával és 32 gigabájt háttértárral.