Rekordszámú iPhone fogyott karácsonykor

apple iphone 7 rajt
BRITAIN-UK-IT-LIFESTYLE-APPLE
Vágólapra másolva!
Rekordeladásokat jelentette be az Apple az előző negyedévre vonatkozóan, sosem kelt még el ennyi iPhone. Az idei első negyedévre viszont kevesebb bevétellel számolnak. 
Vágólapra másolva!

A vártnál jobban nőtt az iPhone-eladások száma a tavalyi év utolsó negyedévében, derül ki az Apple New York-i tőzsdezárás után közzétett friss jelentéséből.

A cég 78,29 millió iPhone készüléket értékesített

a december végéig tartó három hónapban, az egy évvel korábbi 74,78 millióhoz képest. A szakértők 7,42 millió eladott készülékkel számoltak, így a várakozásokat sikerült felülmúlni.

A negyedéves bevétel is emelkedett 3,3 százalékkal 78,35 milliárd dollárra, ami felülmúlta a szakértői becslésekben szerepelt 77,25 milliárd dollárt.

Ezzel a cég a valaha volt legsikeresebb negyedévét zárta.

2017 első negyedévére viszont 51,5 és 53,5 milliárd dollár közti bevétellel számol a cég, ami elmarad az elemzői várakozások átlagában szereplő 53,79 milliárd dollártól.

Új rekordokat állított fel az Apple

Az ünnepi időszak sztárja az iPhone 7 Plus volt a cég közleménye szerint, amiből sokkal többet sikerült eladni, mint a korábbi Plus variánsokból - bár a pontos számot nem közölték.

„Több iPhone-t adtunk el, mint valaha, és megdöntöttük az iPhone, Mac, Apple Watch termékeinkből, valamint a Services szolgáltatásainkból származó bevételek rekordját is"- írta Tim Cook, a vállalat vezérigazgatója.

Sosem fogyott ilyen jól az iPhone Forrás: AFP/2015 Getty Images/Stephen Lam

A iPad-eladások ismét csökkentek, 19 százalékkal 13 millió eladott darabra. A Mac termékekkel viszont egyszázalékos javulást sikerült elérni, 5,4 milliót értékesítettek a különféle laptopokból.

Az App Store alkalmazásbolton keresztül 3 milliárd dollár folyt be az almás cég kasszájába, a december volt a legerősebb hónap, több pénz hoztak az appok, mint valaha.

Az Apple Pay fizetési rendszer is egyre sikeresebb, már háromszor annyian használják, mint egy éve, és megötszöröződött az ezen keresztül lebonyolított tranzakciók száma.