Bivalyerősek lehetnek az új Intel Core processzorok

Hannover, 2017. március 20. Az Intel amerikai cég standja a hannoveri CeBIT-en 2017. március 20-án. A világ egyik legnagyobb számítástechnikai és távközlési szakvásárán ebben az évben 70 ország több mint 3000 cége mutatja be termékeit, a partnerország pedig Japán. (MTI/EPA/Focke Strangmann)
Vágólapra másolva!
Mindegyik árkategóriában jelentős lehet a teljesítménybeli előrelépés.
Vágólapra másolva!

Néhány nappal ezelőtt az AsRock megerősítette, hogy az idei év végén vagy a következő év elején piacra kerülő, asztali számítógépekbe szánt Intel processzorok nem lesznek kompatibilisek a meglévő alaplapokkal. Erre érthető módon meglehetősen negatívan reagált az internet népe, azonban ha hihetünk a Coffee Lake processzorokról az elmúlt napokban érkezett információknak, akkor talán sokak számára könnyebben emészthetővé válik az új alaplapvásárlás gondolata.

Forrás: MTI/EPA/Focke Strangmann

Az információk alapján a Core i3 modellek nem csak hogy négymagossá válhatnak, de támogathatják a Hyper-Threading (HTT) technológiát is, a konkrétan pletykált Core i3-8300 modell 4 magot és 8 szálat biztosíthat.

Teljesítmény tekintetében ez gigászi előrelépést hozhat a család jelenlegi két mag + HTT felállásához képest.

A források szerint persze a drágább modellkínálatát is megreformálhatja az Intel. A Core i5 modellek mind hatmagossá válhatnak, és ugyan Hypert-Threadinget elvileg nem kínálnak majd, de már támogathatják Boost Clock automatikus órajelemelési funkciót, és persze nagyobb gyorsítótárral gazdálkodhatnak. Végül a Core i7-esek szintén hatmagosak lehetnek, de ezekből már nem marad ki a HTT sem, és még több gyorsítótárat kapnak.

Fontos kihangsúlyozni, hogy a fenti információk mind pletykák, ennek megfelelően fenntartásokkal kezelendőek. Egyelőre csupán annyi biztos, hogy az információk nem tűnnek hihetetlennek: az AMD Ryzen processzorok méltó riválisai a jelenlegi Intel Core modelleknek, az Intel pedig nem nézheti ölbe tett kézzel a rivális nagy visszatérését.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!