Megvesztegették volna a titkosított csevegő programozóit

pavel durov orosz milliárdos
SAN FRANCISCO, CA - SEPTEMBER 21: Pavel Durov, CEO and co-founder of Telegram speaks onstage during day one of TechCrunch Disrupt SF 2015 at Pier 70 on September 21, 2015 in San Francisco, California. Steve Jennings/Getty Images for TechCrunch/AFP
Vágólapra másolva!
A Telegram alapítója szerint nagyon nyomultak amerikai kormányügynökségek.
Vágólapra másolva!

Óriási problémát jelentenek a hírszerzések és rendfenntartó szervek számára az erős titkosítást használó csevegők, ezek többé-kevésbé lehetetlenné tehetik a célszemélyek online kommunikációjának megismerését. Alapesetben az ilyen nehézségeket adatszolgáltatásra kötelező törvényekkel próbálják megoldani a jogalkotók, azonban ez nem mindig működik, a külföldi cégek esetében használhatatlanok a helyi törvények.

Pavel Durov Forrás: AFP/2015 Getty Images/Steve Jennings

A titkosított Telegram csevegőszolgáltatás társalapítója nemrég elárulta a Twitteren, hogy a pletykáknak megfelelően a kormányügynökségek időnként fű alatt, kérdéses legalitású módszerekkel próbálják megoldani az efféle problémákat.

Pavel Durov állítása szerint a 100 millió felhasználóval rendelkező Telegramhoz is megpróbáltak már állami ügynökségek közvetlenül hozzáférni.

A szolgáltatás fejlesztői csapata egy hetet töltött tavaly az Egyesült Államokban, ezen időszak alatt

Durovra az FBI gyakorolt nyomást, míg a csapat két programozóját meg nem nevezett kormányügynökségek próbálták megvesztegetni.

A részleteket sajnos nem árulta el, így a fejlesztőket zaklató ügynökségek kérései sem derültek ki.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!