Már telepíthető a Windows 10 legújabb frissítése

windows 10 microsoft
Már csak pár napig lehet ingyen beszerezni
Vágólapra másolva!
A 2015 közepén kiadott Windows 10 jelentős változást hozott a Microsoft évtizedeken keresztül használt üzleti modelljében. A vállalat úgy döntött, hogy a belátható jövőben nem készít teljesen új nevet vagy fő verziószámot kapó Windowst.
Vágólapra másolva!

Inkább kiad évente egy-két jelentős funkcionális frissítést a Windows 10-hez. Eddig három ingyenes frissítést kapott a szoftver: az első 2015 őszén vált elérhetővé, a második 2016 nyarán érkezett meg, a harmadik pedig most szerdán vált elérhetővé.

A harmadik gigantikus patch az alkotói frissítés (Creators Update) fantázianevet kapta. Jelen pillanatban alapvetően kétféle módszer létezik a telepítésére:

egyrészről manuálisan ki lehet kényszeríteni a meglévő Windows 10 installáció felfrissítését, másrészt pedig tisztán is feltehető a PC-kre.

A tiszta installáció keretében az alkotói frissítést már beépítve tartalmazó Windows 10 telepíthető egy pendrive-ról vagy DVD-ről a számítógépre. A Microsoft weboldaláról letölthető telepítőeszköz mindkettőhöz segítséget nyújt.

A szerencsések már szerdán telepíthették Forrás: Microsoft

Természetesen a fenti lehetőségekkel nem élő felhasználók is megkapják majd az alkotói frissítést, méghozzá a Windows javításainak terjesztésére kitalált Windows Update-en keresztül. Az alkotói frissítés papíron április 11-től válik elérhetővé a frissítőszolgáltatásban, de hullámokban, azaz nem egyszerre fog mindenkihez megérkezni. Lesznek olyanok, akik már áprilisban telepíthetik, másoknál csak a nyár eleje tájékán fogja kijelezni a Windows Update. A Windows 10 alkotói frissítésének újdonságairól a későbbiekben még beszámolunk.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!