Mindig friss Android fut majd Nokia mobilokon

nokia 6
aaaa
Vágólapra másolva!
Új szelek fújnak, a számítógépek után a mobileszközökön is fontossá vált a naprakész szoftver futtatása. Ennek két oka van: egyrészt mindenki szeretné a lehető legtöbb modern funkciót élvezni a mobilján, másrészt pedig biztonsági szempontból is kiemelt fontosságúvá vált a friss szoftverek futtatása.
Vágólapra másolva!

Az Android ezen téren abszolút katasztrófának nevezhető, ugyanis a Google hiába készít biztonsági frissítéseket az operációs rendszeréhez, ha a mobilgyártók ezeket nem juttatják el a készülékeikre. Általában csak a drága modelljeik kapják meg a havi rendszeres javítócsomagokat,

a megfizethető mobilokra jóval lassabban érkeznek efféle foltozások.

Gyártói részről jelenleg két kivétel van a szabály alól, a Google-féle Nexus és Pixel, továbbá a Blackberry készülékekre folyamatosan érkeznek a patch-ek.

Forrás: Origo

Valószínűleg sokak nagy örömére a Nokia márkajelzésű készülékek mögött álló HMD Global egyik vezetője a Gulf News-nak adott interjújában most megerősítette, hogy hamarosan bővül a kivételt képező cégek köre. Per Ekman, a vállalat közel-keleti és kelet-afrikai régiókért felelős divíziójának alelnöke szerint

Mindezt részben az teszi lehetővé, hogy a Google által jegyzett Nexus és Pixel készülékekhez hasonlóan a Nokia mobilok is szinte teljesen módosítatlan Android rendszert futtatnak majd. A közismert rivális gyártók termékeitől eltérően testre szabott kezelőfelületet sem kapnak a készülékek.

A tervek szerint az első androidos Nokia mobilok májusban válhatnak elérhetővé az európai piacokon. A konkrét készülékek iránt érdeklődők korábbi cikkünkből tájékozódhatnak a részletek kapcsán.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!