Már csak a héten szerezhető be ingyen a Windows 10

microsoft edge,windows 10,böngésző,surface,
Vágólapra másolva!
December 31-gyel véget ér a kisegítő lehetőségeket használóknak szánt akció.
Vágólapra másolva!

A Windows 10 bevezetésekor precedens nélküli lépésre szánta rá magát a Microsoft: egy éven keresztül bármely Windows 7 vagy Windows 8.x rendszerű számítógéppel rendelkező felhasználónak ingyen odaadta az új operációs rendszert, ráadásul a tapasztalatok alapján meg sem próbálta ellenőrizni a vállalat, hogy jogtiszta szoftver fut-e a PC-ken.

Forrás: Microsoft

Ettől függetlenül érdemes tudni, hogy aki kalóz Windowst frissített fel annak idején a Windows 10-re, az továbbra is kalóz rendszert használ. Igen: annak ellenére, hogy az operációs rendszer újratelepítése után maga a Microsoft aktiválja be a Windows 10-esét.

A széleskörű ingyenes frissítési időszak lejártával a Microsoft hagyott egy bárki által igénybe vehető kiskaput a Windows 10 ingyenes beszerzésére: a bármilyen jellegű kisegítő lehetőséget igénylő felhasználók 2017. december 31-ig egy a Microsoft webhelyéről letölthető segédprogrammal kikényszeríthetik a Windows 10-re való frissítést.

Természetesen a lehetőséggel nem élhetnek olyanok, akik nem használnak kisegítő lehetőségeket, és nem jogtiszta a jelenlegi Windows 7 / 8.1 rendszerük.

Viszont az eredeti frissítési programhoz hasonlóan a Microsoft ezúttal sem tett semmit a kalózok kiszűrése érdekében, így csak a jó ég tudja, hogy vajon hányan éltek már vissza a vállalat nagylelkűségével.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!