Ezeket a kütyüket kérje karácsonyra, ha korlátlan a keret

LG, OLED, tévé, tv, tapéta, szupervékony
Szinte semmi helyet nem foglal el az otthonunkból.
Vágólapra másolva!
Minden év végén kötelezően előkerülnek a listák, amelyek összegzik, mik voltak az év leggyorsabb, legolcsóbb, legszebb kütyüi. Mi most nem feltétlenül idei termékek közül válogattunk, de az kétségtelen, hogy ebben a felsorolásban nincs olyan készülék, ami valamiért ne lenne piszok menő. Mi legalábbis bármelyiket szívesen látnánk a karácsonyfánk alatt. Bár lehet, annyira jók nem voltunk.
Vágólapra másolva!

Az év leginnovatívabb tévéje: LG W7

2017-ben szokatlanul sok különleges tv látott napvilágot, de mind közül kiemelkedik az LG tapétatévéje. A Wallpaper fantázianevű W7, az iparág talán leginnovatívabb készüléke. A végtelen kontrasztarány megteremtését biztosító OLED képalkotási eljárásra épülő modell vastagsága mindössze 3,8 milliméter, súlya kevesebb, mint 8 kilogramm, és mágnesek segítségével tapad hézagmentesen a falra. Gyakorlatilag olyan, mint egy kelme vagy vastagabb poszter.

Technics SL-1200GR
Technics SL-1200GR
Technics SL-1200GR
Epson, ls100, projektor
hp, omen, gamer, laptop
LG, W7, OLED, tévé
LG, W7, OLED, tévé
LG, W7, OLED, tévé
LG, W7, OLED, tévé
sony, Bluetooth headset
sony, Bluetooth headset
panasonic, Lumix, milc, G9
panasonic, Lumix, milc, G9
samsung, oled, gamer
Technics SL-1200GR
Technics SL-1200GR
Technics SL-1200GR
Epson, ls100, projektor
hp, omen, gamer, laptop
LG, W7, OLED, tévé
LG, W7, OLED, tévé
LG, W7, OLED, tévé
LG, W7, OLED, tévé
sony, Bluetooth headset
sony, Bluetooth headset
panasonic, Lumix, milc, G9
panasonic, Lumix, milc, G9
samsung, oled, gamer
Technics SL-1200GR
Technics SL-1200GR
Technics SL-1200GR
Epson, ls100, projektor
hp, omen, gamer, laptop
LG, W7, OLED, tévé
LG, W7, OLED, tévé
LG, W7, OLED, tévé
LG, W7, OLED, tévé
sony, Bluetooth headset
sony, Bluetooth headset
panasonic, Lumix, milc, G9
panasonic, Lumix, milc, G9
samsung, oled, gamer

Mindehhez döbbenetes képminőség társul: szavatolja az Ultra High Definition (3840 x 2160 képpont) felbontású, nagy dinamikatartományú (HDR) filmek, videók megjelenítését is. Jár mellé egy különálló, teljes 3D megszólalással kecsegtető Dolby Atmos támogatású hangprojektor is. A rugalmas, enyhén meghajlítható televízió az LG exkluzív webOS 3.5 okostévé rendszerét használja, amely mozgásérzékelős távirányítóval vezérelhető, és internetes alkalmazások tömkelegének elindítására ad módot.
A 65 hüvelykes LG OLED65W7V ára : 2 000 000 forint

A legmenőbb fejhallgató Sony WH-1000XM2

A Sony WH-1000XM2 egy nem mindennapi tudással felvértezett fejhallgató, amely a Bluetooth technológiát használja a jelek átvitelére – magyarul vezetékmentes. Hozzá csodásan működő, zajszűrő technológiát is kapott, amivel főleg a statikus zörejek szűrhetők ki kiválóan, mint például egy repülő menetzaja, de természetesen a földön közlekedő járművek keltette robajjal is remekül elbánik.

Egyszerű vonalaival a Sony fülese az elegancia felé hajlik Forrás: Origo

Érdekes tulajdonsága a készüléknek, hogy abban az esetben, ha be van kapcsolva és zenét hallgatunk rajta, de, mondjuk, egy stewardess hozzánk fordul és beszélni kezd – megkérdezi, hogy kérünk-e még egy whiskyt -, akkor csak annyi a dolgunk, hogy a tenyerünkkel letakarjuk a fülünkön lévő fejhallgatót, ami máris átengedi a hölgy hangját. Nem is egyszerűen átengedi, hanem a beépített mikrofon segítségével egyenesen felerősíti.
A rendszer nagyon jól működik mindegyik okostelefon platformmal párosítva headset és füles üzemmódban is jól teljesít. Csak az a fránya árcédula...

A Sony WH-1000XM2 ára 149.000 forint

Kobo Aura H2O, e-könyvolvasó búvároknak

Az e-könyvolvasók piaca az utóbbi időben egy kissé lassabb növekedést mutat, mint pár évvel ezelőtt, amikor az elektronikus könyvek megjelentek a piacon. Ettől függetlenül ez egy létező piac, remek termékekkel, amik ráadásul folyamatosan frissülnek.
Ezek közül mi most kivételesen nem a piac nagy részét ledomináló Amazon olvasóját ajánljuk, hanem egy kisebb nevű versenyzőt, a Kobo istállójából. Ez pedig az Aura H2O e-könyvolvasó, aminek nagy előnye, hogy ha az ember egy tengerparton, vagy esetleg egy kád vízben nyakig elmerülve szeretne olvasgatni, akkor sem kell féltenie. A készülék ugyanis az IPX8 szabványnak megfelelő termék. Akár 2 méterig és 60 percen át vízálló.

Aura H2O, a vízálló olvasó. Forrás: Origo

Emellett háttérvilágítással is rendelkezik így, ha esetleg az éjszaka közepén törne ránk a vágy, hogy megtudjuk, mi is történt kedvenc könyvünk főhősével, nem kell felkapcsolnunk a villanyt és ezzel felkeltenünk párunkat is, egyszerűen csak kinyitjuk a készülék tokját és már olvashatunk is.

A Kobo Aura H2O ára:67.900 forint

Brutális teljesítményű notebook, nem csak játékosoknak: HP Omen

A HP Omen sorozata jó ideje egyet jelent a minden igényt kielégítően nagy teljesítménnyel, és e jó tulajdonságait az idén bemutatott HP OMEN 15-ce000 is megtartotta. A 15 hüvelykes Full HD felbontású, 120 hertzes képfrissítési rátát produkáló IPS kijelzővel ellátott termékbe a 4 magos 2,8 GHz-es Intel Core i7 csúcsprocesszor került, amely megkapta Turbo Boost technológiát.

HP Omen: A hordozható erőmű. Forrás: Origo

A 330 000 forintot kóstáló notebook 16 GB DDR4 RAM-mal rendelkezik, került bele egy 2 TB-os adattárolásra szolgáló merevlemez, valamint a gyors működést garantáló 250 GB-os SSD is. A jó hangminőségről a dán specialista által fejlesztett, beépített Bang & Olufsen audió rendszer gondoskodik. A HP OMEN 15-ce000 is már a külsejével is jelzi, hogy itt nem mindennapi masináról van szó: a szénszálas borítómintázat, és a homokfúvott, szálcsiszolt billentyűzetkeret egyaránt egyedi megjelenést ad a hordozható számítógépnek, amely még akár a HTC Vive VR rendszer meghajtására is képes.

A HP OMEN 15-ce000 ára: 330 000 forint

Nem elég a laptop kijelzője a játékhoz? Samsung óriásmonitor

Vagy, teszem azt, egyszerre hat monitor kell lassan az online pókerhez? A Samsung CH89 monitor a megoldás, ami 3440x1440 felbontásának köszönhetően a Full HD-nál 2,5-ször magasabb értékű pixel opacitással bír. Így egyszerre akár több dokumentumot vagy weboldalt tudunk kényelmesen böngészni nagyítás, vagy görgetés nélkül. Csak a nyakunk bírja.

A hihetetlen szélességet nem csak Excel táblák megjelenítésére érdemes használni Forrás: Origo

A monitor nyilvánvalóan olyan játékosoknak készült, akik szeretnék, ha autóversenyzés közben az oldalól érkező versenyzőket mindenkinél hamarabb vennék észre. Nem is beszélve az FPS-huszárokról, akik számára minden centiméterrel több látótér magát az életet jelentheti.

A 34" hüvelykes CH89 ára 230 000 forint

Mozi otthon: Epson EH-LS100

Az Epson nagyágyúja egy igaz ínyencfalat azok számára, akik szeretnék otthonukban megteremteni a mozizás illúzióját. Az EH-LS100 ugyanis egy olyan projektor, amely akár két méteres kép kivetítésére is képes úgy, hogy a faltól vagy a vászontól elég körülbelül 10 centiméteres távolságra letenni. Azaz alig foglal több helyet működés közben, mint egy átlagos televízió!

Az Epson EH-LS100: Mozitermet varázsol a szobából Forrás: Origo

A saját fejlesztésű 3LCD technológiára épülő termék Full HD (1920 x 1200) felbontás megjelenítésére képes 4000 lumenes maximális fényerő, és 250 000:1 kontrasztarány mellett. A projektorba lézeres fényforrás került, amely a korábban alkalmazott nagynyomású lámpáknál sokkal tovább használható, hiszen ennek élettartama 20 000 óra, ami azt jelenti, hogy mindennapos használat mellett is kibír akár tíz évet.

Az Epson EH-LS100 ajánlott ára: 996 000 forint

Amatőr fotósoknak profi képekhez: Panasonic G9

A 20,3 Mpixeles CMOS képérzékelővel rendelkező Panasonic Lumix G9-essel max. 60 kép/mp sebességű sorozatfelvételt is készíthetünk, mindezt teljes felbontásban, RAW formátumnál. Folyamatos élességállítást használva a sorozat sebessége 20 kép/mp lehet.
A hihetetlen sebesség annak köszönhető, hogy ez bizony nem egy tükörreflexes masina, hanem egy tükör nélküli, cserélhető objektíves darab. Azaz MILC, ha így ismerősebb.
Ennek ellenére a gép helye a legfelső polcon van, és ez épp annyira a külön megvásárolható kiegészítőinek is köszönhető (200 f/2:8-as Leica objektív, plusz elemtartó markolat, stb), mint a széleskörű szolgáltatásainak.

Olyan, mint egy tükörreflexes Forrás: Origo

Az élőképet a hátsó, 3″ képátlójú, kihajtható és elforgatható, érintésérzékeny LCD-n, illetve 3,68 millió képpontos, 0,83×-es nagyítású OLED elektronikus keresőn is láthatjuk. Az érintésérzékeny kijelzőnek köszönhetően a fókuszpontot közvetlenül az LCD-n is kiválaszthatjuk, miközben a gépet szemünk előtt tartjuk.
A Panasonic Lumix G9 egyetlen hátránya talán csak a tükör hiánya miatt kötelező, kereső. Viszont a sebességgel kárpótol a gép.

Az ára pedig: 529 000 forint.

Mint egy szobor: Technics SL-1200GR

A Technics az elmúlt időszakban nagyon komolyan ráfeküdt a lemezjátszókra, és 2017-ben a cég egy igazi műremekkel állt elő. Az SL-1200GR modellbe egy rotoros, megmunkált felületű, mag nélküli közvetlen hajtású motor került, amelynél kiküszöbölték fordulatszámbeli szabálytalanságokból fakadó esetleges anomáliákat. A berendezés öntött alumíniumból készült, az alsó részén pedig egy gumi csillapítóréteg található. Enélkül az esetleges rezgések átterjednének a lemezre, a rendszer azonban mindezt kiiktatja, ami értelemszerűen pozitív hatással van a hangminőségre.

Elképesztő vonalak (Technics SL-1200GR) Forrás: Origo

A lejátszókar esetében precíziós csapágyazást alkalmaztak, a meghökkentő érzékenységet pedig kézi összeszereléssel és kézi beállítással érték el a japán szakemberek. Ez pedig lehetővé teszi a lemezek barázdáinak tökéletes követését. A Technics SL-1200GR egyik nagy erőssége a dizájn, hiszen a termék gyakorlatilag műalkotásnak tűnik, tehát már a külsején is látszik, hogy itt egy csúcskategóriás eszközről van szó.

A Technics SL-1200GR ára: 470 000 forint