Hamarosan frissül az AMD processzorkínálata

amd ryzen processzor
Vágólapra másolva!
Úton a második generációs, asztali gépekbe szánt Ryzenek.
Vágólapra másolva!

Nemrég az Asus egyes alaplapjaihoz kiadott UEFI-frissítésekből kiderült, hogy a belátható jövőben az AMD új számítógépes processzorokat dob majd piacra. Ez önmagában nem nagy meglepetés, most pedig maga a vállalat árulta el egy prezentáció során, hogy 2018 első negyedévének vége környékén tényleg megkezdi a második generációs Ryzen központi egységek forgalmazását.

Forrás: moepc.net

A nagy kérdés természetesen az, hogy megéri-e most első generációs Ryzen processzorra épülő számítógépet összerakni, ha ilyen közel van az utód lapkák piacra dobása?

A válasz szinte garantáltan az igen, két okból: egyrészt a 2020-ig megjelenő AMD processzorok kompatibilisek lesznek a jelenleg elérhető AM4-es alaplapokkal (azaz a jövőben lehetőség lesz majd egy processzorcserés PC-gyorsításra) másrészt pedig a második generációs Ryzen processzorok várhatóan nem lesznek nagy előrelépések a jelenlegi modellekhez képest.

Az információk alapján a jövő év első felében piacra kerülő új termékek csak apró-cseprő architekturális és gyártástechnológiai előrelépést jelentenek majd, plusz az AMD szinte garantáltan végrehajt majd egy szimbolikus mértékű órajelemelést is, csak hogy látszódjon az igyekezet. Mindezek kevesek lesznek a csodához, a második generációs Ryzen egy tipikus töltelékgenerációnak ígérkezik.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!