Trendi és gyors a Silicon Power külső SSD-je

silicon power bolt b80 hordozható külső SSD
Silicon Power Bolt B80 külső SSD
Vágólapra másolva!
A tervezők nem használták ki a korongos kialakítás egyik komoly előnyét.
Vágólapra másolva!

A nagy kapacitású külső háttértárra vágyóknak általában külső merevlemezt érdemes vásárolniuk, hiszen olcsón nagy tárkapacitást kapnak, korrekt adatátviteli sebességgel. Ettől függetlenül egyes felhasználók jobban járhatnak a masszívan gyorsabb külső SSD-vel, ha kritikus fontosságú számukra a meghajtó tempója.

Silicon Power Bolt B80 külső SSD Forrás: Silicon Power

A Silicon Power a napokban bemutatta az első külső SSD-jét, a Bolt B80 elsősorban a korong formájú házával emelkedik ki a tömegből. A termék háza 75 mm átmérőjű, a legvastagabb pontján 11,9 milliméteres.

Nem csak trendi a meghajtó, de elég szívós is: megkapta az IP68-minősítést (víz- és porálló), továbbá sikeresen kiállta a MIL-STD-810G szabványban lévő 1,22 méteres szabadesési próbát. Úszkálni vele és dobálni persze nem érdemes, de a tipikus baleseteket jó eséllyel túléli.

A gyártó állítása szerint a Bolt B80 szekvenciális olvasási sebessége maximum 500 MB/s, a szekvenciális írási tempója pedig legfeljebb 450 MB/s. Az adatkapuja USB 3.1 Gen2 Type-C típusú.

A képek szerint elég rövid adatkábelt mellékelnek hozzá, ebből pedig adódik, hogy a tervezők kihagytak egy ziccert: csévéléses módszerrel behúzható lehetne a burkolat belsejébe a kábel. Persze a funkcionalitás valószínűleg számottevően megnövelné a burkolat méretét, de a praktikussága miatt feltehetően kevesek vitatkoznának a megoldással.

A Silicon Power Bolt B80 az elkövetkező hetekben kerül majd piacra, 120 / 240 / 480 GB kapacitású változatokban. Egyelőre nem tudni, hogy mennyit kér majd a vállalat a különféle modellekért.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!