Búcsúzik a Hawken PC-s változata

hawken mech játék
Hawken
Vágólapra másolva!
A jelek szerint a konzolos verziókat még életben tartja a fejlesztő.
Vágólapra másolva!

Hat évvel ezelőtti bejelentésekor óriási visszhangot váltott ki a a Hawken. A free-to-play akciójáték a korában lenyűgöző grafikával, remek atmoszférával, és pörgős multiplayer mech-csaták ígéretével csábítgatta az efféle akcióra régóta vágyó játékosokat. A következő év év végén elérhetővé vált nyílt bétája, amely az összes hibája ellenére pozitív fogadtatásban részesült.

Hawken Forrás: Reloaded Games

Sajnos üzleti szempontból már nem volt különösebben sikeres a játék, így az eredeti fejlesztő Meteor Games 2014-ben lehúzta a rolót, majd 2015-ben a Hawken átkerült a Reloaded Games nevű céghez. Sajnos a vállalat nem sok mindent kezdett vele, bár tavaly elérhetővé vált a PlayStation 4 és Xbox One változata. A számítógépes kiadáshoz két éven át egy darab patch sem jelent meg.

A Reloaded Games idén áprilisban közölte, hogy az általuk átdolgozott Hawken PC-re is megjelenik, májustól kezdve kívánták „rebootolni" a számítógépes kiadást.

Ez most már nem fog megtörténni, a vállalat ugyanis most bejelentette a számítógépes változat elkaszálását: 2018. január 2-án lekapcsolják a szervereket, és persze eltüntetik a Steamről a játékot. A fizetős DLC-k árusítása a bejelentéssel párhuzamosan befejeződött.

Az aktív játékosokat valószínűleg nem érte túl nagy meglepetésként a hír, régóta kongtak az ürességtől a szerverek. Az elmúlt harminc napban átlagosan 85-en játszottak vele szimultán.

Egyelőre nem világos, hogy a Reloaded Games hajlandó lesz-e kiadni a kicsi, de annál elhivatottabb játékosbázis számára a pályaszerkesztőjét, és a dedikált szerverek indításához szükséges komponenseket. Valahogy nem számítunk rá, de ne legyen igazunk.

A konzolos verziókat elméletileg a jövőben is gondozza majd a fejlesztő.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!