Nem fogy olyan jól az új iPhone, mint az Apple várta

apple iphone 7
Az iPhone 7 Plusba is már az LG kameráját építette az Apple
Vágólapra másolva!
Az Apple visszavesz az iPhone gyártási volumenéből az elkövetkező három hónapban, mert az nem fogyott úgy, ahogy várták.
Vágólapra másolva!

Az Apple a tervezett mennyiségnél tíz százalékkal kevesebb iPhone-t fog legyártani 2017 első negyedévében, állítja a Forbes elemzői előrejelzésekre és belsős forrásokra hivatkozva. Ennek oka az lehet, hogy a vártnál lassabban fogy az iPhone 7, ezért a gyártó visszavesz a mennyiségből megelőzendő azt, hogy rajta maradjon a készlet.

A cég egyszer már hasonló helyzetbe került akkor, amikor túl sok iPhone 6 és iPhone 6s maradt parlagon karácsony után, ezért 2016 első negyedévében csökkentette a legyártandó darabok számát. Igaz, ebben az időszakban nagy népszerűségre tett szert az iPhone SE, ami az Apple okostelefonjai közt pénztárcabarát választásnak bizonyult az új felhasználók számára.

IPhone 7 Plus Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Sefa Karacan

Ugyan az Apple előnyére válhatott volna a konkurens Samsung robbanó Galaxy Note 7 mobiljait övező botrány, az elemzők szerint az iPhone 7 egyszerűen azért nem tudta teljesíteni az elvásárokat, mert nem újult meg eléggé.

Szeptemberben az Apple közölte, hogy a hagyományt megtörve nem teszi közzé az új okostelefon első hétvégi eladási számait. A kritikusok érthetően rögtön arra gondoltak, hogy ez valószínűleg azért van, mert az elmúlt tizenhárom év alatt először mutathat csökkenő számot a mutató.

Nem arról van szó, hogy rossz eladásokat produkálna a cég, hiszen eladási számaira sok konkurens irigykedik, hanem hogy az előző szériához képestvisszaesés figyelhető meg.

Az almás cégre idén még nagyobb nyomás nehezedik majd, hiszen az iPhone jubileumi születésnapja alkalmából valami igazán különlegessel illik megtisztelni az alkalmat.