16 MP-es előlapi kamerát kapott a Xiaomi olcsó mobilja

xiaomi redmi note 5a android okostelefon
Xiaomi Redmi Note 5A
Vágólapra másolva!
Csak 13 megapixeles a fiataloknak szánt tepsimobil hátlapi szenzora.
Vágólapra másolva!

A kiváló ár-érték arányú mobiljairól ismert Xiaomi újabb belépőkategóriás készülékkel bővítette a kínálatát. A Kínában a mai napon piacra kerülő Redmi Note 5A egy specifikusan fiataloknak szánt készülék, a legnagyobb érdekességét a 16 megapixeles előlapi szelfikészítője jelenti. A hátlapi kamerája „csak" 13 megapixeles, de fáziskülönbséges autofókuszt és LED-es vakut is kínál.

Xiaomi Redmi Note 5A Forrás: Xiaomi

A Xiaomi Redmi Note 5A alapvetően háromféle verzióban kerül piacra. A legolcsóbb modell csupán nettó 89 euróba (27 ezer forintba) kerül, ebben 2 GB memória és 16 GB háttértár áll rendelkezésre. A telefonból lesz két „prémium" változat is, amelyek a hátlapi ujjlenyomat-olvasó szenzor mellett több memóriát és háttértárat kaptak. A 3 GB + 32 GB kiadás 114 euróba, míg a 4 GB + 64 GB változat 152 euróba kerül majd; átszámítva körülbelül 35 ezer és 46 ezer forintokról van szó.

Az érdekesebb közös specifikációk: 5,5 hüvelykes és 1280×720 pixeles IPS érintőkijelző, 4G/LTE, 3080 milliamperes akku, Qualcomm Snapdragon 435 lapkakészlet, Android 7.0.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!