Leáldozhat a baktériumos mozgólépcső-korlátok kora

mozgólépcső sterilizáló lg innotek clearwin
Működése közben folyamatosan sterilizálja a mozgólépcsők korlátait az LG Innotek és a Clearwin terméke
Vágólapra másolva!
Egy új eszköz folyamatosan sterilizálja a gumiborításukat.
Vágólapra másolva!

A bevásárlóközpontok látogatóinak többsége minden további nélkül megfogja a mozgólépcsők korlátait, éppen ezért is azok igazi baktériumtanyának mondhatóak. Több évtizedes problémáról van szó, azonban egészen eddig váratott magára a megoldása.

Működése közben folyamatosan sterilizálja a mozgólépcsők korlátait az LG Innotek és a Clearwin terméke Forrás: LG Innotek / Clearwin

Az LG Innotek és a Clearwin által most bemutatott kütyü folyamatosan fertőtleníti a mozgólépcsők korlátait, ibolyántúli sugárzással kezeli a felső gumiborításukat. Maga a technológia egyáltalán nem újdonság, például levegő és víz tisztítására is használják. A sugárzás a cellaszintű funkcióik tönkretételével irtja ki a baktériumokat.

A termék további érdekessége, hogy még a konnektorba sem kell bedugni, a korlát mozgásából elég energiát képes generálni a működéséhez. A tervezők szerint a sugárzást kibocsátó lámpájának várható élettartama olyan 10.000 óra, így a használati körülményektől függően a fertőtlenítő berendezésben várhatóan 1 - 1,5 évente kell cserélni a fényforrást.

Nem világos, hogy mennyibe kerül a sterilizáló és a pótlámpa, de annyi biztos, hogy az Európai Unióban és Dél-Koreában már megkapta az összes hatósági engedélyt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!